iPon Hírek

YouTube-ot a mobilodra

Dátum | 2007. 02. 27.
Szerző | aruboczki
Csoport | HÁLÓZAT

„Örömünkre szolgál, hogy lehetővé tudjuk tenni a felhasználóinknak, hogy bárhol, bármikor élvezhessék videóinkat. A világ vezető mobilgyártójának, a Nokiának a segítségével ezentúl a világ bármely pontján, bárki  képes lesz elérni szolgáltatásunkat mobiltelefonján keresztül is.” – nyilatkozta a YouTube alapítója és technikai igazgatója, Steve Chen.

Az AVC kompatibilis Nokia telefonok wap funkcióján keresztül érhető majd el a YouTube mobiloldala, hasonló formában, mint a számítógépes felhasználás révén.


Torsti Tenhunen, a Nokia multimédia üzletágának igazgatója a következőket nyilatkozta a gyümölcsöző egyezségről: „A YouTube-bal való együttműködésünk nagyban elősegíti az internet alapú tartalmak terjesztésének folyamatos fejlődését. Hatalmas előrelépést jelent az, hogy a felhasználók multimédiás eszközeikkel bármikor hozzáférhetnek a videofelvételek széles köréhez. Mindemellett a Nokia Video Center lehetővé teszi a különböző érdeklődési körök igényeihez testre szabott, dinamikus videó szolgáltatások nyújtását is.” 

A Video Center szolgáltatást először a Nokia N95 típusú készülékekbe építik be, de később minden új N-sorozatú multimédiás telefonban megtalálható lesz. Továbbá az alkalmazás a kompatibilis S60 készülékekre is letölthető majd.

Korábban Európa legnagyobb mobilszolgáltatója, a Vodafone is bejelentette, hogy megegyezett a népszerű videó portállal, így előfizetői bármikor látogathatják a YouTube-ot. Azonban ezt kizárólag a Verizon Wireless Vcas vezeték nélküli szolgáltatásának igénybevételével tehetik meg.  A Nokia N-sorozatú készülékein keresztül azonban semmiféle extra szolgáltatásra nem lesz szükség, ha videó nézésre támad kedvünk.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.02.27. 04:30
A Nokia és a Google egyezségének köszönhetően, a YouTube videók az Nokia N-sorozatú készülékein keresztül is elérhetőek lesznek. A YouTube mobiloldala a telefon internet böngészőjén ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!