iPon Hírek

Z77 alapú MSI Big Bang alaplap, különleges tábla PC

Dátum | 2012. 06. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Big Bang sorozatú Z77-es alaplap

A friss információk szerint a vállalat egy Z77 Express lapkakészlettel ellátott Big Bang sorozatú alaplap piacra dobására készül. Az LGA-1155-ös processzorfoglalattal érkező újdonság nyomtatott áramköri lapján MS-7751 v 3.0-s felirat látható, ami alapján úgy tűnik, hogy a deszka a Z77A-GD65-höz hasonló felépítéssel rendelkezik majd. Az első pletykák Big Bang ZPower néven emlegetik az újdonságot.


A két fotó és a néhány információmorzsa jóvoltából azért néhány dolog már tudható az új alaplappal kapcsolatban. A termék háromutas multi-GPU konfigurációk építésére fogható be. Ezúttal az alaplapon nincs PLX-féle PCIe híd chip, így be kell érnünk az adott Ivy Bridge processzor beépített PCIe hubjának PCIe sávjaival. Ez annyit jelent, hogy a három darab PCI Express 3.0 x16-os slot kétkártyás módban x8-x8, háromkártyás módban pedig x8-x4-x4 sávszélességet kínál.


Az új Big Bang sorozatú deszka tuningra kihegyezve érkezik: repertoárjában számos tuning opció, és tuning szolgáltatás is helyet kap, a megfelelő tápellátásról pedig egy erős VRM áramkör gondoskodik. Reméljük, a holnap induló Computex alkalmával az MSI standján is megcsodálhatjuk a Big Bang sorozat első Z77-es tagját.

Jön az MSI „Letexo” dizájn köré épülő ultrabookja

Az Intel még az idei, Pekingben zajló IDF alkalmával mutatta be Letexo névre keresztelt speciális ultrabook dizájnját, amely hidat képez a tábla PC-k és az ultrabookok között. A dizájn lényege, hogy a speciális ultrabook tábla PC és noteszgép módjára egyaránt használható – utóbbi üzemmód kicsúsztatható billentyűzet segítségével érhető el.


A fenti fotó alapján úgy tűnik, hogy az MSI is szerencsét szeretne próbálni az ultrabookok eme speciális szegmensében. A szóban forgó konfiguráció egyébként egy teljes értékű Windows 8-as tábla lesz, amely Intel processzorra alapoz, azaz x86-os architektúrára támaszkodik.  A kijelző mögött egy előcsúsztatható billentyűzet foglal helyet, ami akkor jön jól, ha sokat kell gépelnünk – ekkor ez a megoldás kétségtelenül sokkal ütőképesebb, mint a táblák képernyő billentyűzete. A Computex alkalmával erről a termékről is lehull a lepel.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Destructo
2012.06.04. 18:03
UP!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!