iPon Hírek

Zajszigetelt számítógépházzal rukkolt elő a Lian Li

Dátum | 2012. 07. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az új számítógépház szokás szerint ezúttal is szálcsiszolt alumíniumból készült előlappal és oldallapokkal érkezik, valamint teljes egészében alumíniumból készült vázra alapoz. A megszokottal ellentétben a szálcsiszolt előlap és oldallapok hátoldalán most zajszigetelő szivacsborítást helyeztek el a vállalat mérnökei, így a konfiguráció komponensei által keltett zaj nagy része házon belül marad. Az előlapon egyáltalán nincsenek szellőzőnyílások, a hátoldalon pedig speciális elvezetés mellett távozik a meleg levegő, így a csendes működés garantált.


A PC-B12-es modell előlapja mögött két darab 140 milliméteres átmérőjű légkeverő lapul, amelyek a ház aljáról, egy 12 centiméter széles szellőzőcsatorna felől szerzik be a friss levegőt, amit aztán a komponensek felé fújnak. A ház gumibetéttel kiegészített alumínium lábakon áll, amelyek a megfelelő rezgéscsillapításról gondoskodnak és hozzájárulnak ahhoz is, hogy a rendszerbe elegendő hideg levegő áramolhasson. A hátlapi 120 milliméteres átmérőjű légkeverő előtt egy speciális borítás található, amely tökéletesen illeszkedik a ház dizájnjához. A zajszigetelő habszivaccsal is ellátott kis légterelő alkalmatosság lefelé irányítja a hanghullámokat és a házból kilépő meleg levegőt.


A könnyedén eltávolítható előlappal ellátott ház belsejében összesen három darab 3,5 colos merevlemez, valamint egy 2,5 colos adattároló kaphat helyet. Rajtuk kívül két 5,25 colos bővítőhely is rendelkezésre áll, amelyekbe nem csak optikai meghajtók, hanem innovatív adattároló rendszerek is elhelyezhetőek.


A szerelőablakkal is ellátott alaplaptálca ATX és micro-ATX formátumú alaplapokat fogad, PCI bővítőhelyekből pedig összesen nyolc áll rendelkezésre. A házban a tápegység számára – amely a ház alján helyezhető el – 240 milliméternyi hely áll rendelkezésre, a videokártyák pedig 360 milliméternyi hellyel gazdálkodhatnak. Processzorhűtőből maximum 160 milliméter magas példányok alkalmazására van lehetőség.  A különböző komponensek túlnyomó többségét szerszámmentesen szerelhetjük be a házba, igaz, ez manapság már nem extra, hanem inkább teljesen alap tulajdonság.


Az előlapi portok ezúttal a ház tetejére kerültek: ezek között két USB 3.0-s csatlakozót, valamint a szokásos audió csatlakozókat találjuk. A közepes torony formátumú számítógépház 210 x 472 x 498 milliméteres mérettel érkezik, tömege pedig 6,4 kilogramm.

A Lian Lin PC-B12-es számítógépháza augusztus végén válik elérhetővé az Amerikai Egyesült Államok és Kanada területén, ahol 169 dolláros ajánlott végfelhasználói áron lehet majd megvásárolni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

39. mythbuster
2012.07.27. 16:35
Dizájnban és minőségben szerintem qrvajó, de a szellőzést enyhén szólva is elb@szták! Egyetlen ventinlátor van benne, az is kifele tolja a levegőt, ami egy ocsmány valamivel lelapátolja tápegységre. Bent kb szauna van mert nagyon levegőt nem kap, tulajdonképpen a táp és ház ventinlátor erejének a külombségéből adódó levegő jut be + ami a PCI nyílásokon de az is a letolt meleg levegő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. mythbuster
2012.07.27. 16:39
Ja és ennyi pénzért az ember kikukáz egy földi házat, megtömi coolerekkel, a hűtését meg átköti az 5V -ra. Nekem is így van megoldva, az eredmény ugyanaz, de nincs szauna. Még a merevlemez hangját sem lehet hallani, mégis járja a levegő rendesen, ez érződik a meghajtó oldalán is, hogy hőzza be a levegőt rendesen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. chapwees
2012.07.27. 16:40
mythbuster

"A PC-B12-es modell előlapja mögött két darab 140 milliméteres átmérőjű légkeverő lapul, amelyek a ház aljáról, egy 12 centiméter széles szellőzőcsatorna felől szerzik be a friss levegőt, amit aztán a komponensek felé fújnak. A ház gumibetéttel kiegészített alumínium lábakon áll, amelyek a megfelelő rezgéscsillapításról gondoskodnak és hozzájárulnak ahhoz is, hogy a rendszerbe elegendő hideg levegő áramolhasson. A hátlapi 120 milliméteres átmérőjű légkeverő előtt egy speciális borítás található, amely tökéletesen illeszkedik a ház dizájnjához. A zajszigetelő habszivaccsal is ellátott kis légterelő alkalmatosság lefelé irányítja a hanghullámokat és a házból kilépő meleg levegőt."

Olvasni meg majd valaki megtanít.

A ház amúgy nem tűnik rosznak, és jól is néz ki. Az ára viszont lehetne alacsonyabb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Butchy
2012.07.27. 16:54
http://www.lian-li.com/v2/en/product/product06.php?pr_index=626&cl_index=1&sc_index=25&ss_index=62&g=spec

itt elég sok kép van róla és nem tűnik rossznak a hűtés
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. ThompsoN
2012.07.27. 17:05
Egyébként csak nekem nem tetszik ez a ház? Szerintem az összes Lian Li termék egyforma. Mindegyik ugyanolyan tégla, semmi egyedi nincs bennük. Összehasonlítva mondjuk a Coolermaster termékeivel, kinézetre messze elmaradnak ezek a házak pl. a HAF sorozattól, ami szintén igen magas minőséget képvisel (igaz, hogy nem hangszigetelt..).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. mythbuster
2012.07.27. 17:11
charpwees,

A ház alján a pandószőnyekgről sok levegőt nem szív föl, de porszívónak jó lesz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. hunmyke
2012.07.27. 18:08
mythbuster, havernál is ugyanez volt a "probléma", vágott egy bútorlapot a ház alá méretre és kész.
Filléres ráköltés a 170 dolcsihoz képest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Asagrim mythb...
2012.07.27. 18:08
Elég gáz, hogy neked padlószőnyegen van ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. mythbuster
2012.07.27. 18:16
Már miért lenne gáz? A tiéd a pincébe van?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Asagrim mythb...
2012.07.27. 18:35
Ha már hatjegyű pénzbe került a konfiguráció, én vettem a fáradtságot, hogy alárakjak egy szaros 6 ezer forintból készült alacsonyabb polcot, ami által nem lesz a gépből "porszívó".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. mythbuster
2012.07.27. 18:59
Hajrá! Én egy régi házba építkeztem, mely alapból nem porszívó. Szerintem az gáz ha egy ház a földről szívja be a levegőt... Ráadásul kettő van belőle, az egyik szerver, minkettő hangtalan és hüvös 0 forintból!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Zaiko
2012.07.27. 19:10
mythbuster: Javíts ki ha tévedek, de a tápok légáramlat-kialakítása épphogy baromira nem kintről befelé történik hanem betről kifelé.
Ha pedig a gané bekerül a házba, teljesen mindegy hogy fentről szívja lefelé azt vagy lentről fölfelé.
És mielőtt megváltanád a világot, azért kicsit az eszedet is használhatnád.
Azért nem a tetejére rakják a tápot, mert az összes keletkező hő felfelé áramlik. A grillsütő VGA-k és a bogrács-ready processzorokból kiáramló ge*imeleg mind a tápba megy be egyenesen, pontosan azért mert a táp felülről szívja a levegőt és kintre fújja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Asagrim mythb...
2012.07.27. 19:21
Ha szőnyegen tartod marha mindegy, az elülső ventid is a földről fogja szívni a levegőt maga előtt, de te tudod.

Nekem dobtak már vissza ipon gariról alaplapot, hogy azért ment tönkre mert poros volt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. grog
2012.07.27. 19:25
Az enyém hét számjegyű konfig.És ez is halk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Edviiin89
2012.07.27. 19:27
Ott a porszűrő rögzítése a gépház alján ide látszik. Bár én inkább Fractal Design Define R3-mat vagy 4-et vennék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. mythbuster
2012.07.27. 19:27
Zaiko

1. Nem említettem, hogy bajom lenne a földön fetrengő tápokkal.
2. A bajom azzal van, hogy a padlószőnyekről szívja fel azt a kevés levegőt amit tud és jelentős része annak is por
3. Ha alúl van a táp fűti a földet, amit a szőnyeg kivállóan magába tart, ergó tök mindegy hol van a táp, az melegedni fog
4. Ha oldalt van megjuggatva szerintem jobban szellőzik és nem jut be annyi por mint ha a földről porszívózná
5. Ha a hagyományos házba raksz 2 ventit hátul, az kiviszi neked a proci és a GPU álltal termelt hő jelentős részét
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Asagrim mythb...
2012.07.27. 19:39
6. Rakj alá egy nyamvadék 20 centis hokedliit ... problem solved!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. XtreemX
2012.07.27. 19:40
mythbuster :

Valoban igazad van. Nekem pont emiatt mindegyik gepem asztalon van. Ott ugye nem okoz gondot mert a gumi(talpaknal) a lakk feluletet nem szedi le,es port sem sziv. Aki szonyegre rakja a gepet ott jobb ha a tap felul van. Azonban nekem jobban tetszik ha alul van,egybol igy hideg levegot sziv be,nem a meleget ami a gepben van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Edviiin89
2012.07.27. 19:45
XtreemX, laminált parkettások előnyben
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. mythbuster
2012.07.27. 20:27
Asagrim

"6. Rakj alá egy nyamvadék 20 centis hokedliit ... problem solved!"
Köszi a tippet, de nekem mindkét gépem oldalról szívja be a levegőt, így nem fenyegeti őket a fulladásveszély.

"Nekem dobtak már vissza ipon gariról alaplapot, hogy azért ment tönkre mert poros volt!"
Velem ezt nem csinálnák meg, mert a fogyasztóvédelmen keresztül megkopasztanám őket!

Amúgy a por nem vezeti az áramot, hatalmas ellenállása van, ha akarod előtted ráborítom egy lapra a porszívó tartalmát és még csak le sem vagy... Amit még nem értek mi értelme van a méregdrága házaknak, az elektrónikának tök mindegy hogy 1 fokkal melegebb vagy hűvösebb, ez vonatkozik a vízhűtéses megszállottakra is akik nem 10 GHz -en hajtsák a procijukat(csak legyen 40 fokos az 55 helyett). Azt kéne megoldani hogy ne teljen meg porral, ne kelljen évente porolni, és ne legyen hajlékony. Legyen masszív anyagból mint a 2000 -s években összegányolt p1-2 es dobozok. Szerintem erre kéne gyúrni, valamint a műanyag helyett legyen csak fém-üveg kombó ami nem karcolódik és nem sárgul meg ha 4 évnél tovább használod. Számomra ez jelentené az ideális számítógépházat, és minőséget. Ezért kérjenek 30 ezret ne a sok szar ugyanazon elven, csatornalemezből hajlított szarért.

De ez lehet csak az én meglátásom, szeretem a dizájnt és a minőséget. Ezért is nem vettem új házat a gépemnek, kicsit sárgult 2003 óta, a hardware része rendben van, nem adok ki 5 ezret sem ugyanazon szar minőségű csatornadobozért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Asagrim mythb...
2012.07.27. 20:38
Én ugyanezen okok miatt nem cseréltem le még mindig a gigabyte triton házamat. Az olyan masszív, hogy nyugodtan rá is lehet ülni. Viszont annak ellenére, hogy magasan van, így is annyi port szív, hogy 3 havonta nem árt kompresszorral kifújatni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. ThompsoN Asagr...
2012.07.27. 20:47
A HAF 912-m is nagyon masszív ház. Az egész acélból van. Ráadásul szerintem sokkal szebb, mint ez a Lian Li. Szerencsére van hozzá porszűrő, így annyira nem porosodik belül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Asagrim Thomp...
2012.07.27. 20:58
Ehhez is van ... a gond az, hogy a gépnek állandóan lóg a bele!

Szóval mivel nincs rárakva az oldalpanel, hiába van szűrő az elülső ventin, csöppet több port szív mint kellene.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. yodamester...
2012.07.27. 21:19
Az enyémben nincs ház venti és nem melegszik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. ThompsoN yodam...
2012.07.27. 21:28
Nem porosodik nagyon? Én biztos nem tenném így ki. Bármi ráömölhet, vagy véletlenül le lehet lökni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. yodamester...
2012.07.27. 21:34
Nem búzaföld mellett lakomVolt már 25 ezer forintos házam is,abban is volt ennyi por.Esetleg heti 2-3 porszívózás+felmosás segít a por elkerülésében.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. ThompsoN yodam...
2012.07.27. 21:39
Én sem búzaföld mellett lakok (ahol mellesleg nincs por az aratást leszámítva), de nekem a porszűrőkön elég hamar összegyűlik a por.

Mindenesetre én nem tenném így ki a vasat, múltkor is egy bögre víz landolt a billentyűzetemben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Asagrim yodam...
2012.07.27. 22:44
Kedves jézuska ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. szix96
2012.07.28. 09:35
yodamester10 upp én is hasonló házikót használok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. TheRealTsL
2012.07.28. 10:25
Miért nehéz felfogni, hogy ha valamit nem kifejezetten egy adott ember igényei szerint gyártanak, attól az még tökéletes lehet a világ 95%-ának?
A Lian-Li pedig pontosan nem az a cég, ami csak telenyomja pur-habbal a házat mert attól biztos csendesebb lesz. Elhiheted, hogy gondosan meg van tervezve ez is.
Nyilván nem gamer erőművet kell ilyenbe építeni, aminél a 110dB-en bömbölő Crysis mellett a kutyát nem zavarja a házból kiszűrődő 40dB-es szélzaj. Megvan ennek is a pontos célközönsége.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. zord01
2012.07.28. 13:28
Ez a ház akkor jó, ha valami mocskos alacsony TDP-s procit rak bele az ember, a vidkarit meg felejtsd el.
Sajna egyszer én elkövettem azt a hibát, hogy ehhez hasonló szigetelt házat vettem.
A T1100-as AMD, meg a 6870 úgy forrt fel benne 2 perc alatt, hogy sírva röhögtem azon mekkora barom vagyok.

Gamer PC-khez minél több szellőző rácsa a csend titka, bár yodamester10 megoldása sem rossz, habár nekem kissé túl barbár. Ellenben tuti, hogy mocskos hatékony.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Nagysandor... yodam...
2012.07.28. 13:48
Ezt minden gépházas cikkhez beteszed?
Ötletes, én is gondolkoztam rajta, hogy ilyet csináljak, de én inkább élvezem a házam nyújtotta védettségem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Asagrim zord0...
2012.07.28. 14:30
Nem vennék rá mérget, hogy mocskos hatékony. Nincs semmiféle szélcsatorna, így hideg-meleg légáramlat sem, tehát a levegő amit mozgat csak maga körül emeli a hőmérsékletet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. zord01
2012.07.28. 16:53
Asagrim
Szerintem az, hogy maga körül emeli a hőmérsékletet minden gépre igaz, és az hogy nincs légcsatorna, az sem feltétlen igaz. A procihűtő csinál egy "légcsatornát". Igaz ez nem igazi csatorna, de előlről-hátra mozgatja a levegőt. A hátul kipufogott meleg levegő pedig ugyan úgy eltávozik (a fizika törvényei alapján jó eséllyel felfelé), mintha egy normál gép pufogná ki.
És ennek még az az előnye is megvan, ha a szobában nyitva az ajtó és az ablak, kereszthuzat van, az aztán mindent hűt. Ezt egy PC ház esetében nem mondhatjuk el.
Tehát szerinte hatékony, csak az én esztétikai érzékem ezt már nem viselné el.
ellenben egy jópofa MESH ház, nah az poén lenne.
Pl ez: http://technabob.com/blog/wp-content/uploads/2012/06/green-mesh-pc-case-by-youngyear.jpg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. yodamester...
2012.07.28. 18:18
Az ötlet innen jött,csak sajnáltam rá 40 ezret.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. becsitibi yodam...
2012.07.28. 18:30
Nagyon f@sza az a ház,teljesen egyedi,ha beférne a vga-m,már rég vettem volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. zord01
2012.07.28. 19:13
Hát ez az Antec odabax
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Butchy
2012.07.29. 11:49
http://www.mountainmods.com/h2go-solid-anodized-black-p-485.html

Nekem ez az álmom próbálkozom a megtervezésével hogy itthon elkészítem de még az odébb van
tökéletes kialakítás...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kajla_hun
2012.07.29. 13:02
yodamester10: szép megoldás, de a számítógépház nem csak a fizikai védelmet látja el és tartja egyben a számítógépet, hanem Faraday kalitkaként szolgál a normál gépház, ami megakadályozza a kívülről érkező elektromos zajokat, amiket lehet nem szeretne annyira a számítógép, illetve nem engedi ki a számítógép elektromos zajait.. nem véletlen van fémből az a ház..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!