iPon Hírek

Zajszűrős fülhallgató érkezett a Samsung Level U családba

Dátum | 2016. 07. 07.
Szerző | DemonDani
Csoport | MULTIMÉDIA

A Samsung Level termékcsaládjába sokféle, elsősorban okostelefonokhoz tervezett fej- és fülhallgató tartozik már, sőt mi több, már hordozható hangszóró is viseli ezt a nevet. Most pedig újabb taggal gyarapodott a család.
Az újdonság olyan ismert felmenőket fog követni a sorban, mint a Level U, valamint a Level U Pro. Olvasóinkban valószínűleg azonnal felmerül a kérdés, hogy vajon mit takar az ANC utótag, nos, ez az „active noise cancellation” szavakból ered, tehát az aktív zajszűrést jelenti. A Samsung elmondása szerint 90 százalékos hatékonysággal tudja a Level U Pro ANC megszüntetni a beszűrődő hangokat. Ki kell azonban emelni azt is, hogy az ANC funkciót azért minden esetben körültekintően kell kezelni. Ha valaki bármilyen forgalomban halad, legyen szó sétálásról, biciklizésről vagy tömegközlekedésről, akkor érdemes inkább kikapcsolni az aktív zajszűrést – vagy nagyon óvatosan alkalmazni –, ugyanis ez veszélybe sodorhatja az eszköz viselőjét. (Ilyenkor önmagában a hallójáratba illeszkedő fülhallgató használata is éppen elég kockázatos tud lenni, az ANC pedig rápakol még egy jókora lapáttal.)
A Level U Pro ANC kristálytisztán és rendkívül dinamikusan és kiegyensúlyozottan fog megszólalni minden helyzetben, ugyanis egy kétutas rendszerről van szó. A jobb és a bal oldali egységet is egy dinamikus és egy piezo hangkeltő fogja alkotni, amelyek egyenként 13 milliméteresek. A dinamikus hangszóró feladata lehet a mély- és a középtartomány „biztosítása”, a piezo egység pedig az magasabb frekvenciatartományt fedheti le. A Samsung szakemberei egy mágneses rögzítési mechanizmussal látták el a „fülbevalókat”, így mikor használaton kívül vannak, könnyű dokkolni őket, hogy ne legyenek űtban. Szintén a körültekintő tervezést dicséri, hogy a Level U Pro ANC kapott egy P2i nanotechnológiás bevonatot, melynek köszönhetően ellenáll majd a fröccsenő víznek és az izzadtságnak is, ennek főleg a sportolók örülhetnek.
Mint a legtöbb Level terméket, a Samsung ezt a fülhallgatót is vezeték nélkül álmodta meg, az okostelefonhoz vagy egyéb (pl. táblagép) forráshoz Bluetooth modul használatával kapcsolódik majd a kiegészítő. A rendszer támogatja az Ultra High Quality (UHQ) átviteli minőséget is (ebben az apt-X kiterjesztés működik közre), szóval akár 24 bites, 96 kHz-es anyagok lejátszásánál is nyugodtan számíthat rá a felhasználó, ami vezeték nélkül szép teljesítménynek számít. A beépített mikrofonok természetesen akkor is jó szolgálatot tehetnek majd, ha egy bejövő hívást kell fogadnia a tulajdonosának. Illetve a Level U Pro ANC a hozzá tartozó applikációval, a Samsung Levellel képes lesz munkára fogni az S Voice-t, és így hangutasítások adhatóak a hozzá kapcsolódó okostelefon vagy tablet számára. A Level app támogatja a Text-to-Speech (TTS) technológiát is, ennek megfelelően képes lesz felolvasni azt, hogy éppen kitől futott be hívás, vagy akár egy új üzenet tartalmát is.
A hardverelemek java a nyakra ülő „pántba” lettek integrálva, ami valamelyest flexibilis lesz a lehető legjobb komfort biztosítása érdekében. A fülhallgatók is úgy lettek egyébként kialakítva, hogy amennyire csak lehet, jól passzoljon a legtöbb fülformához, ezzel is a kényelmet növelve. Mivel vezeték nélküli eszközről van szó, nem meglepő módon akkumulátorról nyeri a működéshez szükséges energiát. A lítium-ion telep kapacitását nem számszerűsítette a közleményében a Samsung, viszont az üzemidőre kitért a vállalat, és ez az, ami igazán számít jelen esetben. A Level U Pro ANC akár 8,5 órán át is képes lesz adni a ritmust egy feltöltést követően, viszont amennyiben be van kapcsolva a zajszűrő, ez az idő 6 órára rövidül. Szóval egy napig valószínűleg az igazi zenekedvelőknél is tartani tudja majd a lépést, de ha valaki tényleg sokat használja a szerkezetet, akkor a töltése a napi rutinjának részévé fog válni.
A Samsung Level U Pro ANC széles körben elérhető lesz a vállalat jelenlegi tervei szerint. Még ebben a hónapban eljut majd a fülhallgató az Egyesült Államokba, Európába, Oroszországba, és persze a gyártó hazájába, Dél-Koreába is. Sajnos az árazásról egyelőre nem esett szó, de valószínűleg vastagon fog majd a Samsung filce, ugyanis egy ilyen terméknek még az aktív zajszűrés nélkül is borsos ára van, ez az opció pedig szinte minden esetben igen magas felárral szokott járni. A vásárlók feketében vagy fehérben kaparinthatják majd meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Riddick77
2016.07.07. 12:46
Ezekben az utcán hordott fülesekben én csak a balesetveszélyt látom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Marcsiii30 Riddi...
2016.07.07. 13:01
Nem vagy vele egyedül. Utcára pont nem zajszűrős kellene.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. bl4st4h
2016.07.07. 13:08
Valamennyire biztos növeli a balesetveszélyt, de ha az ember kicsit figyel a környezetére, akkor nem hinném, hogy ebből nagy gondok lennének. Elvégre süket, sőt, vak emberek is magabiztosan sétálgatnak az utcákon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. beleutomaz...
2016.07.07. 13:10
Ilyen aktiv zajszuros fullhalgatom volt a regi Sony Ericsson G900-ashoz. Egy ido utan folyamat cseng a fuled az aktiv zajszurestol. Repulogepen egesz jol elvezheto volt mert ugy erezted kisebb zajban ulsz. Kozben meg nagyobban ultem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Szefmester
2016.07.07. 13:12
"Test-to-speech" Az nem text lenne?

Részemről nem lenne szörnyű egy ilyen füles a közlekedésben sem, mert ha szól a zene akkor automatikusan többet figyelek hátra és többet pásztázom vizuálisan a környezetet. Akik zombi módra mennek előre azokat meg had csapja el a kamion...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. DemonDani Szefm...
2016.07.07. 14:08
Olyan ez mind a Xéna - Széna

köszi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. RealDreamQ Marcs...
2016.07.07. 18:54
és Riddick77

No ez az ! Jobban tiltanám a használatát mint a cigizésnek ! Ez így szinte kikapcsol minden környezeti hangforrást , amit zajnak becéznek !
Egy elektromos bicajjal közlekedő meg kész katasztrófa . No ha ezek összetalálkoznak ... rossz belegondolni ! Kész veszélyforrás amúgyis a fülessel sétálgatók és a bicajosok ! Kizárólag otthoni használatra . De mi az , hogy zajforrás ?
Hiszen hangok útján is bőségesen tájékozódunk .

bl4st4h
Elvégre süket, sőt, vak emberek is magabiztosan sétálgatnak az utcákon.


anyám borogassss
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ianbrenner beleu...
2016.07.07. 23:15
biztos vagy benne, hogy jól működött az? az aktív zajszűrésnek nem az a lényege, hog ymég több zaj jusson a füledbe...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Vargha
2016.07.08. 14:53
Ezt nem fülhallgatónak kellene hívni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!