iPon Hírek

Zárja kapuit a Free Radical Design

Dátum | 2008. 12. 18.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Gamindustry.biz jelentése szerint ma reggel bezárt a független brit stúdió, a Free Radical Design. Több forrásból is hallani ugyanis, hogy a dolgozók - beleértve igazgatókat is - már kiléptek a vállalatból.

Azt is mondják, hogy a még 2006-ban indult meg nem nevezett projektjük, ami a találgatások szerint a Star Wars Battlefront III, már a Rebellion fejlesztőgárdájánál pihen. Többek közt ők fejlesztették PSP-re a Star Wars Battlefront: Renegade Squadront.

A Free Radical Design legutóbbi játéka a Haze volt PS3-ra.
A múlt hónapban mikor megkérdezték az igazgató Steve Ellis-t, akkor cáfolta, hogy bármi változás lenne a cégnél: "Semmi különös nem történik errefelé. Projektek befejeződnek, és újak kezdődnek. Így van ez már majd 10 éve." - nyilatkozta.

A TimeSpitters 4 és a meg nem nevezett projekt is fejlesztés alatt állt még, mondta Ellis, csak úgy mint más be nem jelentett kezdemények, amik még aláírásra vártak. Napokkal később, mikor megkérdőjelezték a nottinghami stúdió sorsát, Ellis ennyit válaszolt: "Nem fogunk senkit kirúgni ma, vagy 2008-ban bármikor".

"Ha valami történik majd 2009-ben, azt kommentáljuk, de a jelen helyzetben annyit tudok csak hozzátenni, hogy még ha történik is valami jövőre, az is inkább pozitív lesz mint negatív!"

A kegyetlen valóság viszont most zárt ajtókat mutat és fel nem vett telefonokat. A dolgozók állítólag egy közeli hotelben tartották a cég végső megbeszélését...

A Free Radical Design utoljára megjelent játéka, a Haze sajnos nem volt túl sikeres. Ami pedig a TimeSplitters 4-et és a többieket illeti, reméljük, hogy hamarosan kiderül mi lesz velük.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2008.12.18. 18:17
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. sirpalee
2008.12.20. 23:33
Helyes, a Haze egy nagy rakás

Megérdemlik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!