iPon Hírek

Zárja kapuit a Pandemic?

Dátum | 2009. 11. 17.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Kotaku értesülései szerint az Electronic Arts a mai nappal bezárja a Los Angeles-i székhelyű Pandemic Studios-t, mely 200 munkahely megszűnését jelenti. A hír egyelőre még nem megerősített.

Újabb stúdió került tehát azon fejlesztők listájára, akik áldozatul estek az óriáskiadó beígért 1500 fős leépítésének (az elmúlt időszak siralmas pénzügyi teljesítménye miatt). Akikről eddig tudunk, azok az EA Redwood Shores, Tiburon, Mythic és Black Box. A Kotaku legfrissebb adatai szerint pedig csatlakozik még a Pandemic, a Maxis és a Command&Conquer fejlesztő csapata az EA LA-nél (nagyrészüket csak ritkítják, nem bezárják).

A Pandemic még 1998-ban alakult, a gamer köztudatba a Full Spectrum Warrior (PC, Xbox, PS2) nevezetű taktikai shooterükkel és a Star Wars: Battlefront-tal kerültek be még 2004-ben. 2007-ben összevonták az RPG mágus BioWare csapatával, miután az EA felvásárolta a két érintett stúdiót.

Legutóbbi játékuk, a Mercenaries 2: World in Flames csúnyát bukott, de hát lássuk be, megérdemelten. Tényleg elég vacakul sikerült. A Dark Knight című film alapján készülő be sem jelentett Batman játékukat pedig az EA egy "laza" kézmozdulattal a kukába hajította.

A csapat jelenleg egy Második Világháborús kalandjátékon, a 'The Saboteur'-ön dolgozgat(ott), ami jövő hónapban kerül ki PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra. Ez a projekt pedig még egész ígéretesnek tűnt...

                      


Open World Walkthrough: Part I, Part II

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. YuGabe
2009.11.17. 21:32
A Saboteurt akkor már ki sem adják?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Greathoof
2009.11.17. 21:50
YuGabe
Kérdésedre a válasz:
(Idézem: )"A csapat jelenleg egy Második Világháborús kalandjátékon, a 'The Saboteur'-ön dolgozgat(ott), ami jövő hónapban kerül ki PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra. Ez a projekt pedig még egész ígéretesnek tűnt..."

Remélem rosszul értesültek Kotaku-ék.
Amúgy meg, a Saboteur remélem olyan jó lesz, mint ahogy kinéz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. YuGabe
2009.11.17. 22:12
Olvasni tudok, köszi - én el szoktam olvasni a cikket, mielőtt hülyeséget kérdek. Csak ugye a feltételes mód nem tudom arra vonatktt-e, hogy még kiadják-e a játékot vagy sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Magrathea
2009.11.18. 01:09
Sorry, ha félreérthető voltam. A játékot természetesen még kiadják. Azért sajnálkoztam afölött, hogy ígéretesnek tűnt, mert talán mégis van még abban a csapatban valami. Majd kiderül ha leteszteltük a programot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Magrathea
2009.11.18. 15:35
A hírt megerősítette az EA, most már biztos. A fejlesztőcsapat magja az EA LA-hez kerül, de még így is 200 ember repül. A Pandemic franchise-ok megmaradnak ettől függetlenül a kiadó ígérete szerint.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!