iPon Hírek

Zene Google-módra

Dátum | 2009. 10. 22.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Számos forrásból megerősített, érdekes hír kapott szárnyra, miszerint a Google saját zeneszolgáltatás beindítására készül, ami azonban a jelek szerint nem lesz annyira különleges, mint amennyire azt feltételezhetnénk pusztán abból kiindulva, hogy a Google-ről van szó.


Egyelőre ugyanis úgy tűnik, hogy alapvetően egy számos féllel kötött megállapodásrendszeren alapuló keresés-kiegészítésről van szó, melynek keretében ha az ember rákeres a Google-en valamilyen zenére, akkor a találatok között szerepelni fog az adott szám iLike- vagy Lala-féle lejátszható verziója, valamint természetesen vásárlási lehetőségek is szerepelnek majd a terítéken.


Az előzetes hírek szerint az EMI, a Sony, a Universal és a Warner már egyaránt fenn van a fedélzeten, és megnyitották az archívumaikat az új szolgáltatás előtt. Arról is esett már szó, hogy ennek a beindítása elvileg október 28-án várható - de persze hivatalos forrásokból egyelőre még semmit nem lehet tudni, mivel egyetlen érintett sem fűzött semmiféle kommentárt a híresztelésekhez.


Még a Facebook sem, holott a New York Times őket is hírbe hozta azzal az értesüléssel, miszerint ők is bevezetik majd a Lala-n keresztüli vásárlás lehetőségét az 'ajándékboltjukban'. Pusztán pszichológiai szempontból ez a modell még akár be is válhat, mivel minél egyszerűbbé teszik a vásárlást a leendő kuncsaftok számára, azok annál valószínűbben fognak élni vele - márpedig úgy tűnik, itt valóban az egyszerűség lesz a kulcs. Kérdés már csak az, hogy csak USA-beli lesz-e dolog (eleinte szinte biztosan), vagy (nyilván később) másutt is lesz-e belőle valami.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!