iPon Hírek

Zenehallgatásra szabott memóriakártyával rukkol elő a Sony

Dátum | 2015. 02. 24.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Sony úgy fest, hogy ismételten nyeregbe szeretne kerülni az audiofilek körében, akik folyamatosan a zenehallgatás élményének legmagasabb szintre emelésére törekednek. A vállalat a CES-en egy méregdrága zenelejátszóval állt elő, most pedig a hozzá passzoló memóriakártyáról rántotta le a leplet.
A Walkman ZX2 egy 1200 dolláros „játékszer” lett, amit a lehető legjobb hangminőség elérését megcélozva fejlesztettek ki a japánok – és látszólag az árral egyáltalán nem törődtek. A csúcskategóriás szerkezet alapból 128 GB-os tárhellyel került bevetésre, de még így is van lehetőség a bővítésére. Vannak például, akiknek ez is kevésnek bizonyulhat, illetve olyanok is akadnak, akik csak szimplán memóriakártyán szeretik tárolni a zenéiket, és Sony itt tényleg minden ember igényeinek szeretne megfelelni. A Walkman ZX2 használható bármilyen mezei microSD-vel is, de a maximális hangminőség megőrzése érdekében a Sony legújabb memóriakártyáját lesz érdemes megvásárolni mellé – legalábbis a gyártó ezt állítja.
Az újdonság tökéletesen passzol a ZX2 zenelejátszóhoz, de a minőségibb okostelefonok mellett is kellemes társ lehet, hiszen manapság már sok mobilnál szentelnek nagy figyelmet a tervezők a zenei oldal kialakítására is. A Sony Premium Sound memóriakártya kifejezetten kompromisszummentes zenehallgatásra lett kialakítva – ahogy azt a neve is mutatja. Az SR-64HXA azonosítóval megbélyegzett, körömnyi lapka 64 GB-os kapacitással rendelkezik, a microSDXC szabványnak felel meg és a sebessége alapján Class 10-es besorolású.
És, hogy pontosan mi is ennek a „Premium Sound” microSD-nek az előnye? Nos, a vállalat elmondása alapján a hagyományos memóriakártyákkal ellentétben az SR-64HXA az alapoktól indulva úgy lett megtervezve, hogy minél kevesebb elektromos zaj keletkezzen az olvasása közben. A japánok egy grafikon is készítettek arról, hogy milyen előnye van ennek a terméknek. Ez alapján mindenki eldöntheti magában, hogy neki vajon megéri-e ez a felárat, ami bizony az átlagos társaihoz viszonyítva nem lesz elhanyagolható.
A Sony SR-64HXA Premium Sound egyelőre csak a Japán boltok polcain lesz felfedezhető, a forgalmazása március 5-én veszi kezdetét. A memóriakártya átszámítva 155 dollárba fog kerülni, míg a Sony hasonló kvalitással rendelkező, de „zajosabb” megoldásait már 90 dollár környékén meg lehet vásárolni a szigetországban. Azt egyelőre nem árulták el, hogy tervezik-e más régiókban is árusítani az újdonságot, de mivel a Walkman ZX2 szélesebb körben is próbál bizonyítani, így a mellé szabott memóriakártya esetében is logikus lépés lenne ez.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

51. nemlehet
2015.02.24. 14:27
Csak nekem tűnik ez ordenáré lehúzásnak? A zenelejátszó egy dolog, mondjuk, hogy van létjogosultsága, de ez? Remélem ezt csak olyan töltővel töltik majd amit egy felé dugnak be mindig ugyan abba a konnektorba a megfelelő hangminőség érdekében...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. 5hR3kY
2015.02.24. 14:37
Ez mekkora parasztvakítás!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. Asagrim 5hR3k...
2015.02.24. 14:42
Az egész "audiofil" termékkategória egy parasztvakítás, kezdve azoktól a hajszálmeresztő dogmáktól, hogy egy hangsugárzót be kell járatni pl.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. Asagrim
2015.02.24. 14:52
Definiáld mi az hogy lossless, egy digitálisan mintavételezett hanganyagnál.

Tudod mi a lossless? A bakelit lemez!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. lestyanrob... Asagr...
2015.02.24. 14:58
Hangszóró bejáratása hajmeresztő dogma??? Hát végül is nem muszáj bejáratni, egy idő után ugyanolyan lesz, csak van aki szereti felgyorsítani a dolgot...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. miki82
2015.02.24. 15:00
A zene lejátszó, az oké, de ez a memóriakártya egy vicc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. Asagrim lesty...
2015.02.24. 15:01
Az. A füledet szoktatod hozzá a hangsugárzóhoz, nem a hangsugárzót járatod be.

Minden műszaki cikknek van egy technikai specifikációja, amely paramétereket az első használat első percében már nyújtania kell, ez alól a hangfal sem kivétel. Egyáltalán semmilyen karakterisztikája nem változik a hangszórónak "bejáratás" közben, csak bedőlsz egy placebo effektusnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. magyargabo...
2015.02.24. 15:03
gyönyörű marketingfogás (nyilván nem olcsóbb lesz a kártya)

aztán majd jöhetnek a Premium Sound akksik, Premium Sound kijelzők, Premium Sound tokok is

nem volt elég a tápkábel hiszti, meg a dugaszoló aljzat mánia ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. lestyanrob... Asagr...
2015.02.24. 15:05
Pont könnyebb azzal elkerülni a placebo-t, hogy kiveszed a dobozból az új hangfalat, meghallgatsz egy számot párszor, amíg jól megjegyzed mi a probléma a hanggal, beteszed a fehér zajt éjszakára letakarva másik szobában, aztán másnap megint meghallgatod ugyanazt... Vannak részletek, aminél a csúnya-szép kontrasztot már elég nehéz placebo-val magyarázni. Ha úgy "járatod be", hogy folyamatosan hallgatod, persze hogy nincs különbség és tényleg hozzászokik a fül a hangfalhoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Asagrim lesty...
2015.02.24. 15:17
Igen, csak legtöbben nem fehér zajjal járatnak be egy hangsugárzót, hanem elkezdik órákon keresztül hallgatni, aztán a ráköltött pénz függvényében elkezdik hallani hogyan szépül a kiadott hang.

A valóság pedig az, hogy egyedül a mély öblösödik bejáratás által, kifejezetten mélyhang sugárzók esetében, sehol máshol nincs semmiféle hatása a bejáratásnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Terror Asagr...
2015.02.24. 15:22
(Genius hangfalak esetében ugyanez a treble-lel)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. Asagrim Terro...
2015.02.24. 15:29
Most nem a műanyag dobozos recsegőkről van szó, hanem az "audiofil" kategóriába tartozó eszközökről!

Én digitális hangforrásnál például egyáltalán nem tudom értelmezni az audiofil kategóriát, szerintem parasztvakítás az egész. Az audiofil szerintem onnan kezdődik, hogy analóg a jelforrás. Ez az "audiofil" jelző kezd olyanná válni mint a "gamer" ... lehet megkövezni érte ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. Capritain Asagr...
2015.02.24. 15:38
Ezzel NAGYON nem értek egyet. Jómagam sok éve foglalkozom audiophile cuccokkal, itt nem csak a karakterisztikáról van szó. Vannak olyan emberek, akik nem tudnak különbséget tenni egy samsung 5.1 teszkó 99.000 Ft-os "házimozirendszer" és egy audiophile csoport között. Ilyet kategórikusan kijelenteni vicc, ismeretek és kifinomult hallás (ami nem mindenkinek adatik meg - így bocsánatos) hiányát tükrözi. A zenei reprodukció nagyon érzékeny terület. NEM azt állítom, hogy nincs parasztvakítás, hogy némely cég nem akarja meglovagolni varázskövekkel, súlyokkal, ezoterikus kütyükkel ezt a világot, de az a rengeteg mérnöki munka, a minőségi és megfelelő anyagválasztás, párosítás és az idealizmusok töretlen követése igyencsak jótékony hatással van a reprodukcióra. Ez az, amit a hozzá nem értők "feleslegesnek" titulálnak. Nekik (és neked) üzenem: jó az a samsung is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Asagrim Capri...
2015.02.24. 15:47
Igen nyilván neked van igazad. Ha valaki nem veled ért egyet nyilván egy suttyó paraszt a veled ellentétes alvégről ... nem vagyok hajlandó kommentálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. zz7
2015.02.24. 15:57
Digitálisnál nincs olyan hogy audiofil vagy nincs olyan hogy hangminőség különbség? Aminek digitális képe van, HDMI kimenete az képminőségben már mind egyforma? Ugye hogy nem. Ugyanígy van a digitális hanggal is, lehetnek rendes különbségek is.
Ettől ez a Sony dolog persze még egy jó nagy behúzásnak tűnik. Sajnos hangminőség téren manapság nem újdonság a hasonló. Sokan sokféle módon élnek vele. A hifit sajnos már régóta lejáratták alaposan. Nem is csodálom hogy a nép már nem nagyon hisz benne és már rég elvesztette a többség a motivációját ezekbe az irányokba. Régebben még valahogy több volt a valódi cél és a tényleg minőségi termék a nagy gyártók között is.
Amikor olyanokat látok hogy 300.000 Ft egy dinamikus hangszórót tartalmazó fejhallgatóért akkor megmondom őszintén nekem is elmegy a kedvem a mai minőségi hifiktől és mai hifi értékrendektől.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. magyargabo...
2015.02.24. 16:01
szerintem a hangsugárzókra (itt p. fej- vagy fülhallgatóra) költsön el a hallgató pénzt főleg, s ha a legvégén marad még felesleges vehet bármilyen kártyát bár akkor is felesleges lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Asagrim zz7
2015.02.24. 16:03
"Digitálisnál nincs olyan hogy audiofil vagy nincs olyan hogy hangminőség különbség?"

Előbbi. Az hogy annak neveznek egyre több ilyen cuccot meg szánalmas ... mondom, tisztára olyan mint IT termékeknél a "gamer", hogy már boldog-boldogtalan is annak hívja a szarját.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. vzoltan007 Capri...
2015.02.24. 16:06
Remélem te csak aranyozott (sic!) optikai kábelt és mindféle mágiával megszórt 230 voltos csatlakozót is használsz. Az utóbbinál különösen fontos az utolsó 1 méter, nem pedig az számít, hogy a lakásban, az utcán, és Paksig milyen a hálózat...

Hiába, mindent a hangzásvilág érdekében.) LOL.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. djkissmrt Asagr...
2015.02.24. 16:06
A bakelit kb csak addig lossless míg ki nem bontod a csomagolásból. Igaz hogy lassú folyamat de minden egyes lejátszással kopik a felülete és ezzel folyamatosan romlik a hangminősége.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Yoshileon
2015.02.24. 16:06
Kiszakad az agyam ettől a memóriakártyától...
Legszivesebben felpofoznám a Sonyt, amiért ekkora nagy parasztvakítással húzza le a nem hozzáértő többséget.
Hogy hányan meg fogják ezt megvenni...

Oké oké oké, tegyük fel, hogy a sima memóriakártya olvasás közbeni zaját felerősítve egy speciális mutációval született ember egy másfél milliós hangrendszerrel meghallja.
A nagyon hosszú, lossless formátumban tárolt számokat is MÁSODPERCEK ALATT BEOLVASSA A MEMÓRIÁBA, aztán nem olvas tovább...

Most majdnem azzal jöttem, hogy esetleg a fostartály című zenekar pár másodperces számainál jól jöhet, de azok meg méretben olyan kicsik, hogy ezredmásodpercekben mérhető az idő amíg beolvassa...

Büntetni kéne az ilyen szintű vásárló megtévesztéseket...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. djkissmrt
2015.02.24. 16:15
Nem 128 kbps MP3-at kéne alapul venni, van 320-as is. Ja és nem youtube-ről letöltött anyagokat kéne figyelembe venni aminek többsége már kb 6x át volt konvertálva és már megjárták a 96 kbps-t is, azt hiába mented le nagyobb bitrátába akkor is szar lesz. De mondjuk egy eredeti audio CD-ről 1x konvertált 320 kbps MP3-at ha valaki meg tud hallás alapján különböztetni az eredetitől akkor az már nem ember hanem egy új faj aki az evolúció következő lépcsőfokát képviseli.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. pdx06
2015.02.24. 16:18
Ez nem lehúzás, egyszerűen a Sony fejesei elvesztették az üzleti érzéküket. Emiatt tartanak ott ahol... Vackokat árulnak viszont rohadt drágán.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Terror djkis...
2015.02.24. 16:20
Hú de tévedsz. Akármelyik ember meg tudja különböztetni az mp3-at a losslesstől. Nem azt mondom, hogy első hallásra megmondja, mit hall, de ha egymás után meghallgatja őket, vágni fogja a különbséget. Még a szar alaplapi hangchippel meg mégszarabb Genius hangfallal is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. d.v.d
2015.02.24. 16:24
Mondjuk szerintem sokkal fontosabb, hogy a stúdiókban hogy masterelik az egészet, mint a végső formátum... (akár CD, akár DVD-audio, akár bakelit) Mondjuk nekem elég a CD minőség is - de amikor egy gyári CD torzít a 'loudness war' miatt, akkor meg tudnék őrülni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Yoshileon djkis...
2015.02.24. 16:25
"De mondjuk egy eredeti audio CD-ről 1x konvertált 320 kbps MP3-at ha valaki meg tud hallás alapján különböztetni"
Márpedig tényleg nem tud. Senki.
Aki pedig az ellenkezőjét állítja, becsapta saját magát is. Vakteszten akármilyen audiofil felszereléssel próbálkozhatsz, el fogsz bukni.
Nem magamból indulok ki, nekem a 128kbit is elég, de nagyon sokan, nagyon sokszor, nagyon sokféle cuccal próbálkoztak már, és egy igazi vakteszten senki se tudja megmondani határozottan, mikor vált minőséget, mikor melyik szól, stb. Persze ha látod, akkor a placebo olyan erős tud lenni, hogy nem kérdéses melyik szól jobban...

MP3-al pedig vigyázni gyerekek, mivel veszteséges fáljformátum, ezért idővel degradálódik. Nem érdemes mp3-an tárolni a zenéket, mert egyre rosszabbul fognak szólni, hallgassátok meg a régi mp3-aitokat! hehe
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. djkissmrt Asagr...
2015.02.24. 16:29
Bejáratni csak a 30 cm és a feletti átmérőjű új mélynyomókat szokták, de náluk sem a hangminőség miatt, hanem mert hátul a spider felülete elég nagy és a ragasztás szokott sérülni, ha egyből max hangerőn járatják gyártás/megvétel után, emiatt szokták kisebb hangerőn járatni az első néhány órában, aztán megszűnik a kikeménykedett merevség és nem fog felszakadni a ragasztás. Ez a "bejáratás". De mondom csak hatalmas hangszóróknál kell, kis és közepes méretűeknél nincs szükség ilyesmire, mert azoknál nem áll fent ilyen probléma.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Asagrim djkis...
2015.02.24. 16:37
"hanem mert hátul a spider felülete elég nagy és a ragasztás szokott sérülni, ha egyből max hangerőn járatják gyártás/megvétel után"

protip: habart tojásfehérje!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Asagrim Terro...
2015.02.24. 16:43
Nekem nem esett nehezemre régebben megkülönböztetni a rippelt 320 kbites (VBR) mp3-mat a 6-700 kbites flac-től és ehhez a bravúrhoz csak egy integrált Realtek ALC892 és egy Logitech X230 párosára volt szükségem ... de azért tény, hogy általában mintavételezett jelforrásnál lényeges eltérésnek kell lennie ahhoz, hogy hallható legyen a különbség.

Erre a szarra a cikkben pedig csak akkor van szükség, ha nem spotify meg itunes és társai mennek róla, azokra halál felesleges ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. pocokarc
2015.02.24. 16:46
Zsir ez a grafikon konkret ertekek nelkul, szoval akarmi is lehet 0.002 db torzitasbol csinaltak 0.001et
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Gyurkov
2015.02.24. 16:56
Ha van egy zajos fényképem és ráteszem erre a memóriakártyára akkor az is szebb lesz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. pdx06
2015.02.24. 17:18
Ki az a majom a mai világban aki a telefon mellett még magánál tart egy ilyen lejátszót is? Késtek vele 10 évet. Olyan vájt fülűek pedig kevesen vannak akik emiatt többletköltségbe verjék magukat, ráadásul nem is kicsibe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Asagrim pdx06
2015.02.24. 17:29
iPod touch konkurencia szvsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Capritain Asagr...
2015.02.24. 19:31
gratulálok a megfontolt válaszodhoz. magadat nem szoktad moderálni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. kiberg
2015.02.24. 19:39
" úgy lett megtervezve, hogy minél kevesebb elektromos zaj keletkezzen az olvasása közben". Ezt komolyan nem értem.. Analóg jel feldolgozása után maradéktalanul visszaállításra kerül minden memóriakártyánál az eredeti digitális jel. Akkor ez milyen zajról beszél? Az adat nem vész el, az bitsorozatot maga a processzor dolgozza már fel hangfájl formátuma szerint, utána pedig át lesz alakítva hangszóró számára szükséges analóg jellé. Max az analóggá alakítás során lép fel zaj ami torzít a hangon, de annak mi köze az SD kártyán kódolt bináris adatok kiolvasása közbeni zajhoz? Nem nem birom nem értem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. 5hR3kY
2015.02.24. 20:07
Hogy megértsétek a lejátszó működését: A lejátszó érzékeli hogy milyen fajta memóriakártyát dugsz bele, és ha nem a Sony által gyártott "for Premium Sound"-ot dugod bele akkor minden zenét szándékosan leront majd minőségben.

Viccet félretéve egy csomó egyest meg nullát azaz digitálisan rögzített adatot olvas a kártyáról, amik utána mennek a D/A konverterbe, és így lesz belőle zene. Az hogy milyen kártyán, vagy floppyn, netalántán papíron volt tárolva a sok bináris érték az rohadtul nem befolyásolja a zene minőségét addig amíg 100%-ban vissza tudja olvasni! A minőséget a D/A konverter határozza meg, és az utána következő elektronika!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. tanulo01
2015.02.24. 21:43
Engem is meglehet kövezni, de én is a bakelitra szavazok.....

Nemrég voltam megjavíttatni az erősítőmet egy szakértőnél (Dulházi Dezsőnél, mindenkinek bátran ajánlom) és ő megmutatta az általa épített csöves erdősítőt, amire ha jól emlékszem egy 72-es EREDETI, ANGOL black sabath-paranoid VINYL-t rakott fel (kiemelt szavak mindegyike ugyanolyan fontos).
Lehet hogy belőlem is a "placebo" szólt, és a csöves erősítő is rátett egy lapáttal, de életemben nem hallottam ilyen hogy is mondjam.... élesnek az elektromos gitárt, elképesztő dinamikája volt és egy reccsenést nem hallottam azalatt a 15 perc alatt ameddig hallgattam....

Jah és a rendszertő hozzáértőket nem zavarja a "bakelit" ami igazából vinyl? (csak szőrszálhasogatás miatt kérdem)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Agent_Smit...
2015.02.24. 22:23
Szerintem a lyukkártyás zenetárolás sokkal kevesebb zajjal járna...
Just sayin'
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. nemethpete...
2015.02.24. 22:25
Gondolom már készül a potencia-, mell-, testmagasság-, bicepsz- és fizetésnövelő memóriamodul is, a rontáslevevő, hitelkamat-csökkentő és csakratisztító változatokkal együtt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. shteer
2015.02.24. 22:41
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Asagrim
2015.02.25. 05:53
Ez ... fájt ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Asagrim
2015.02.25. 09:53
Meg az is, hogy leírod még egyszer a 2.2-es fórum szabály figyelembe vételével és marad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. csabi02
2015.02.25. 10:18
Írd le még1x,de úgy,hogy ne töröljék!
(kíváncsi vagyok )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim csabi...
2015.02.25. 10:32
Nehéz lesz mert 2 szó kivételével személyeskedés volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. j.panzer
2015.02.25. 10:41
Az igazság a Sony memóriakártyákról:

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. le_vente
2015.02.25. 12:57
Köszönet a hírért és a kommentekért, kitűnő szórakozás volt.

Szomorú, hogy egy hajdan megalapozottan jóhírű cég már csak ilyesmivel képes magát megemlíttetni a sajtóban...

De az ötlet nagyszerű, egy fokozása lehetne, ha úgy hirdetnék, hogy ez azért jobb, mert már nincsen annyi fogaskerék benne (vagy mondjuk a fő fogaskerék teflon borítást kapott...), ezért kisebb a zaj...
Lenne olyan, aki bevenné és megvenné ezért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. bp123
2015.02.25. 13:40
SD kártya ötszörös áron? A Sony kispályás.
Audiofil UTP kábel 500-szoros áron.
Ha ilyennel kötöd össze a NAS-t, routert és a lejátszót jobban fog szólni ám! Még nyíl is van rajta, nehogy fordítva kössed be, merthogy a biteknek a NAS felől kell a lejátszóba menni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. twollah
2015.02.25. 14:17
En szivesen talalkoznek azzal az emberrel aki egy vakteszten megmondja, hogy igen a hirben szereplo kartyarol lejatszva a zenet az szebben szol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. dbelam
2015.02.25. 15:51
Én megértem, hogy kevésbé rángatja meg a tápot amikor dolgozik. Meg is értem a külön zelenejátszókat, mert nem egyszer cicereg az a nyamvadt laptopom, pedig nem volt olcsó.
De induljunk ki műszaki szemszögből: milyen értékek vannak ott feltüntetve? MHz? Egyrészt nem denevéreknek meg delfineknek szól, másrészt egy nyamvadt skálát rátehettek volna, mert a Csing-Csong-Ding-Dong Mhz és Rong-Mong-Fong dBuV érték se mond nekem sokat.

De tökéletes a célközönség belövése, túlárazott lejátszóba nem fogsz kétezerért SD kártyát venni. Ez nem nekünk szól, hanem a multimilliomosoknak. Pont mint a többi audiofil vagy gémer vagy szuperprémium cucc. Ők szeretik látni, mutogatni hogy az van, és nekik jó érzés. Drága hobbi, de minden hobbi drága ha komolyan csinálják. Aztán ha megéri neki, hogy három kertes családi ház árába kerül a hangrendszere, akkor megéri. Ha azért mert mutogatja, azért, ha esténként leül és bedörrenti, azért.
Én csak azt sajnálom hogy nem gyártok audiofil cuccokat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Csupman
2015.02.25. 18:00
Ismét egy nagy adag parasztvakítás!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.02.26. 12:43
Google translate szerint
felső: Frequency analysis data
bal: Radiation intensity (nem jó, ennek W/sr a mértékegysége)
alsó: Frequency
jobb: Our conventional products

Vízszintes tengely láthatóan logaritmikus, 500 KHz..8 MHz, esetleg 50 KHz..800 KHz (de akkor meg miért MHz-et ír oda). Függőleges tengelyen 0..6 dBuV, azaz 1..2 mikroVolt a skála, így a legnagyobb különbség a 2 kártya között bőven kisebb mint 1 uV, ahhoz hogy ez hallható legyen nagyon el kellene baltázni az analóg és digitális táprész összekapcsolását és a teljesítményerősítő részt is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. dbelam bp123
2015.02.26. 13:31
Na pont ez a lényeg
100kHz feletti tartományban tudtak VALAMI eltérést felmutatni. Valószínűleg rátettek egy kisebb pufferkondit a helyi lábakra és kész a fejlesztés!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!