iPon Hírek

Zenekiadót vásárolna a Napster úttörője

Dátum | 2011. 03. 16.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Méghozzá nem is akármelyiket: magát a Warner Music-ot vásárolná fel (részben) Sean Parker, a Napster társalapítója, aki mellesleg a Facebook felett is bábáskodott annak a korai időszakában. A történet iróniája, hogy annak idején a Warner más nagy kiadókkal karöltve keményen küzdött a Napster ellen is.

E nagyszabású tranzakció nyélbe ütése érdekében Parker két másik befektetővel, bizonyos Ron Burkle-lel és Doug Teitelbaummal fogott össze. Szükség is lesz a társtőkére, mivel a Warner nem kevesebb, mint 2,5 milliárd dolláros minimáláron hirdette meg magát eladásra majd' két hónappal ezelőtt (úgy, hogy eközben még riválisa, az EMI felvásárlásán sem rest mesterkedni).

Hogy Parkernek pontosan mi a célja ezzel a részleges felvásárlással, az egyelőre nem derült ki, csak találgatások láttak napvilágot arra vonatkozóan, hogy valószínűleg a Spotify (amelyben szintén benne van a keze) szekerét kívánja derekasan meglódítani ily módon (és talán a Warnert is előrébb tudná lökni a digitális zene piacán az új üzleti modellek felé).

Értelemszerűen hivatalos nyilatkozatot egyelőre a Warner sem adott ki; belső értesülések szerint az egyezkedések véglegesítésére, és ezáltal a nyilvános bejelentésre még néhány hetet kell várni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!