iPon Hírek

Zenemegosztás több szobában, egyszerűen

Dátum | 2011. 11. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS


Az Arctic egy ötletes kiegészítőt dobott piacra, amelynek köszönhetően zenegyűjteményünket több szobában is elérhetjük vezetékes, vagy akár vezeték nélküli hálózaton keresztül is. Az Audio Relay névre keresztelt kis kiegészítő WiFi vagy LAN kapcsolaton keresztül kapcsolódik a helyi hálózathoz, konfigurálásához pedig Android vagy iOS alapú okostelefonra van szükség. Egyelőre csak az androidos alkalmazás érhető el a szetthez, de a gyártó ígérete szerint decemberben befut az iOS eszközökre készített szoftver is.


A pici dobozkát könnyedén beállíthatjuk: a zenék forrásának megadása után az adott okostelefonra telepített ingyenes Remote AR alkalmazással létrehozhatunk lejátszási listákat, amiket szerkeszthetünk is, sőt, akár még zenegyűjteményünkben is bóklászhatunk, és meghallgathatjuk egy-egy kedvenc zenénket, csak úgy.Az Audio Relay központosítja zenegyűjteményünket, így a zenék kezelése és elérése könnyű: csak egyetlen nagy zenei gyűjtemény kezelésére van szükség, amelyhez akár többen is hozzáférhetnek egy időben, így a lakás több helyiségében is hallgathatjuk kedvenc muzsikáinkat – például PC-n, házimozin vagy egyéb eszközön.


Az Audio Relay egyébként 152 x 70 x 24 milliméteres mérettel és 18 grammos súllyal bír, azaz rendkívül kompakt. A csatlakozók között a sztereó RCA audió kimenet mellett egy USB Host port, egy mini-USB port (tápellátás), egy optikai audió kimenet, valamint egy RJ45-ös csatlakozó és egy WiFi antenna csatlakozó található. A beépített WiFi adapter 802.11 b/g támogatást kínál.


Az örömbe sajnos két helyen is vegyül némi üröm. A szett hiába kínál RCA audió kimeneteket és optikai audió kimenetet, a támogatott audió formátumok listája egyelőre eléggé szegényes: csak MP3, WMA, AAC és WAV állományok kezelésére képes a szett, FLAC és APE típusú veszteségmentes állományokéra sajnos nem. A másik probléma az, hogy az Audio Relay tudásához képest kissé drága: a szettért 149,95 eurót kell letennünk az asztalra, ami elsőre egy picit soknak tűnik.

A két év garanciával forgalomba kerülő újdonsággal kapcsolatban további információk itt találhatóak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. YuGabe
2011.11.17. 15:12
Ennyi erővel már miért nem tud fájlokat is megosztani? Szerintem ez oltári!

Oltári nagy hülyeség....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. uristen
2011.11.17. 15:16
Hm, kulon hardver HD videok es zenei fajlok megosztasahoz. Mi lesz a kovetkezo? WiFi-s Blu-Ray iro?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. csekito
2011.11.17. 16:57
Nem is hülyeség,amit az uristen mond
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. uristen
2011.11.17. 17:51
Hoppa! Nem tan otletet adtam? Nem soka lecsekkolja egy kulfoldi gyarto es mar veszi is elo a legos dobozt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. zvigh
2011.11.18. 08:25
Erősen kacat -gyanús szerkezet. Kinézed, megveszed, kiprobálod, aztán egyszer csak elfelejted használni, míg végül valahol a szekrény mélyén végzi. Manapsás aki kicsit komolyabb Stereo renszerrel rendelkezik, az inkább már a FLAC és az APE felé hajlik szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Ronan
2011.11.18. 10:51
Ott a média lejátszó az tudja ezt is ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!