iPon Hírek

Zöld merevlemezek a Samsung kínálatában

Dátum | 2010. 02. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Manapság a zöld termékek egyre nagyobb szerepet kapnak a piac különböző szegmenseiben, ugyanis a gyártók egyre nagyobb hangsúlyt fektetne a környezet védelmére. Ezek a termékek alacsonyabb fogyasztással üzemelnek, mint hagyományos társaik, valamint gyártásuknál nem, vagy csak a lehető legkisebb mértékben használnak környezetkárosító anyagokat.


Ezúttal a Samsung mutatott be zöld terméket: a gyártó új, EcoGreen F3EG névre keresztelt 2 TB-os, illetve 1,5 TB-os meghajtóira a fenti leírás maradéktalanul illik. Az újdonságok nem csak alacsony fogyasztás, de alacsony zajszint mellett is üzemelnek. A család legnagyobb tagja a 2 TB-os tárterületet összesen négy darab, egyenként 500 GB-os adattároló kapacitást biztosító merevlemeztányér segítségével éri el. Érdekesség, hogy a termékek gyártásánál nem használtak halogén vegyületeket vagy egyéb környezetre veszélyes kemikáliát, ezért is zöldek. A RoHS szabványnak maradéktalanul megfelelő merevlemezek üresjáratban hagyományos társaiknál 40%-kal kevesebbet fogyasztanak, működés közben pedig 10%-kal kevesebb energiát igényelnek. A Samsung EcoGreen F3EG család tagjai SATA 3 Gbps-os csatolófelület segítségével kapcsolódnakk a rendszerhez, és tányérjaik szokás szerint 5400-at fordulnak percenként. A termékek 16 vagy 32 MB-nyi gyorsítótárat tartalmaznak, támogatják a SilentSeek és NoiseGuard technológiákat, amelyek a meghajtók halk működéséért felelnek, valamint támogatják az NCQ eljárást is.


Az új, 3,5 hüvelykes formátumú merevlemezekre a gyártó két év garanciát vállal. A 2 TB-os adattároló kapacitással büszkélkedő modell már Európa egyes webáruházaiban elérhető, az újdonságért 130 euró körüli összeget kérnek. Az 1,5 TB-os modell árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, de a termék valószínűleg napokon belül forgalomba kerülhet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Kolondrum
2010.02.03. 20:00
Mind zöld!! Mivel nem hosszú az élettartamuk, ergo nem zabálják az áramot, garba töltik életük nagy részét! Tiszta rosszindulat volt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!