iPon Hírek

Zöld utat kapott a rajongói Duke Nukem projekt

Dátum | 2010. 10. 14.
Szerző | Svindler
Csoport | JÁTÉK

Rajongók dolgoznak az eredeti, 1996-os Duke Nukem 3D felújításán, és ehhez most már zöld utat is kaptak a licenceket birtokoló Gearbox-tól. A Duke Nukem: Next Gen az Epic Unreal Engine 3-asát használja majd a megjelenítéshez. A Gearbox fórumán olvasható infók szerint a játékban ott lesz a három egyjátékos kampány és egy kigyúrt multiplayer rész, mindez ingyen.

„Felvettem a kapcsolatot George Broussard-dal és Scott Millerrel (3D Realms), hogy beszéljünk a projektről” – mesélte Frederik "Fresch" Schreiber, aki vezeti a Next Gen fejlesztését, és pályadesignerként a dolgok sűrűjéből is kiveszi a részét.


„A képek valamennyire meggyőzték Millert, de csak akkor kaphattunk volna jogokat a projekthez, ha a Take-Two rábólint. Gondolván, hogy a Gearbox-nak jobb a kapcsolata a Take-Two-val, felkerestem AdamF-et, aki továbbirányított PJ Putman-hoz, a Gearbox alelnökéhez. Szerencsére úgy gondolták érdemes lenni támogatni minket, így a végeredmény egy nem-kereskedelmi licenc lett a Duke Nukem-hez.”


A játék kész lesz amikor kész lesz (nem röhög), de már az első mérföldkőnél (egy multiplayer tesztnél) kipróbálható lesz.

Eközben persze a Gearbox is ezerrel gyúr a Duke Nukem Foreverre, aminek a megjelenése egyre közelebb van, nemsokára pedig demót is kapunk ha minden jól megy.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. ByrDer
2010.10.14. 17:26
Ezzel most szivesebben játszanék mint a DNF-el. Bár az utóbbi valószínűleg hamarabb elkészül lol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. myckie2
2010.10.14. 17:53
kiskoromban és nemrég is kijátszottam ezt a hihetetlen játékot sajnos már unom DNF-et akarok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Zelbacsi
2010.10.14. 19:05
"A játék kész lesz amikor kész lesz (nem röhög)"
A "nem röhög" ön nagyot röhögtem DD
Hát igen úgylátszik Duke játékot fejleszteni a legenda óta csak úgy lehet, hogy "háttööö egyszercsakmajd valamikor majd kész lesz maaaajd"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Terror
2010.10.14. 19:37
Remélem nem csak a tetőtér van készen a játékból, mert gyanúsan sokat nézegeti a padlót a barátunk, ahelyett, hogy leugrana...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. pdx06
2010.10.15. 00:47
Nem tartom nagy dolognak, mivel a Duke Nukemhez rengeteg High Resolution pack jelenik meg, amiket folyamatosan frissítenek és az eredeti játék könyvtárába kell telepíteni. Megkockáztatom hogy azok jobbak is ennél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. slaf
2010.10.15. 01:34
Megkockáztatom hogy azok jobbak is ennél.

Na nem mondod?Akkor miért hibás HRP-n a textúra?
Vagy ez is nv támogatás?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Terror
2010.10.15. 13:20
Az eredetit is D3D-n keresztül játszom, viszont nem a textúrapack-kel, és nem is a 3D-s modellekkel, mert az előző nemhogy hozzáad a Duke-hoz, de még el is vesz a hangulatból, az utóbbi meg egyszerűen röhejesen gyenge. Ha sikerülne az UT-s motorral úgy megcsinálni, hogy visszaadja az eredetit, akkor üdvözlöm a dolgot, de félek, ennek is az lesz a vége, mint a Half-Life-os próbálkozásnak (Black Mesa néven fut a projekt?), hogy fejlesztik öt évig, aztán meg szépen elfelejtik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Veisinger
2010.10.18. 12:03
Vicces hogy még a hangja is ugyanolyan a stukkernak mint az UT-ban...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!