iPon Hírek

"Zöldül" a Dell, legalábbis csomagolás terén

Dátum | 2008. 12. 17.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Igyekszik visszaszerezni környezetbarát hírét a Dell; ennek jegyében megfogadták, hogy 2012-ig mintegy 9 tonnával kevesebb csomagolóanyagot fognak felhasználni, ami pénzben kifejezve 8 millió dolláros megtakarítást is jelent majd nekik. Állításuk szerint a csökkenés főként a számítógépeknél lesz szembetűnő - ott ugyanis 10%-al is visszaeshet a csomagolóanyag-mennyiség, ami pedig megmarad, annak a háromnegyedét is teljesen újrahasznosíthatóvá kívánják tenni.

Péppárnázat
Elmondásuk szerint ezt a "hatékonyságfokozást" úgy kívánják megvalósítani, hogy kevesebb kartont használnak, bélelőanyagok tekintetében pedig átállnak megújítható pépre, valamint újrahasznosított polietilén műanyagra. Egyes rendszereieket - így például a Studio Hybridet - már most is újrahasznosított tejesdobozokból készített bélésben szállítják, míg másoknál egyelőre csak a dobozok méretét csökkentették.

Laptopdobozok
A texasi székhelyű cég meglátása szerint kezdeményezésükkel egyben a többi PC-gyártó felé is kihívást intéztek - annál is inkább, hogy egyelőre ők az egyetlenek, akik konkrét célt is kitűztek maguk elé, hogy ennyivel és ennyivel fogják csökkenteni a csomagolóanyagaik jelentette környezeti terhelést.

Polietilén műanyagtálak
Legesélyesebb versenytársuknak ilyen talán az Apple nevezhető, akik bár valóban nem tűztek ki ilyen konkrét célokat, de mégis keményen törekednek ők is a csomagolóanyag-mennyiség csökkentésére - valamint termékeik alkotóelemei terén is egyre inkább igyekeznek átállni alumíniumra és üvegre... ellentétben a számos rendszerénél még mindig jelentős mennyiségű műanyagot alkalmazó Dellel.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2008.12.17. 21:11
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!