iPon Hírek

Zombie Vikings - Hullamerevség helyett röhögőgörcs

Dátum | 2016. 02. 19.
Szerző | villanyi.gergo
Csoport | JÁTÉK

A svéd illetőségű Zoink konzolokra, telefonokra készített eddig főként játékokat, de ezekben is volt valami olyan kézzel nem fogható apróság, ami csak rájuk jellemző. A karakterek, a történet kicsit elborult, formabontó, de mégis magával ragadó, vicces is, elég csak az Adventure Time világában játszódó játékukra vagy a Stick it to the Man-re gondolni, biztosan összefutott már egyikkel másikkal mindenki, és sejti miről is van szó. Az biztos sokaknak feltűnt, hogy a vikingek és a zombik milyen menők mostanában, sőt jó ideje azok. És akkor még nem is beszéltünk a zombi vikingekről! Biztos vagyok benne, hogy nem véletlen, hogy pont ezt a két témát dobták össze a Zoink boszorkánykonyhájában. A történelmi hitelesség vagy ehhez hasonló hívságok nem mindig részei a receptnek, de akár komoly műről, akár kifigurázásról van szó, a skandináv kultúra remek alapot biztosít minden esetben. A keményvonalas (és teljességgel komolytalan) történetben ott vannak a legismertebb istenek és hősök, akik a halálon túl is szolgálnak, megannyi kalamajkát okozva ezzel. A feladat lehet bármi, hiszen a világ megmentése, a végső pusztulás elkerülése, Valhalla megvédése mind hősnek való feladat, nemde? Támadhat ezernyi szörnyeteg, démon, a kiválók legjobbjai mindig készen állnak! Aztán lehet, hogy kiderül, nincs is akkora gubanc. Vagyis hogy tulajdonképpen jól mennek a dolgok… persze amennyire jól mehetnek általában. Tehát összességében az történt, hogy Odin elvesztette egyetlen szemét és unja, hogy mindennek nekimegy. Ez van, ezzel kell beérni. Akkor induljon hát a nagy kaland, és reménykedjünk, hogy közben meggyőzzük magunkat arról, hogy ez „nagy” és persze „kaland” is. Nem pedig unalmas, átlagos, zöldfülűeknek való séta.
Négy eltérő képességű, de egyaránt mókás karakterrel kezdhetjük el a szent küldetést. Van itt kérem minden! Polipcsápos nagydarab harcos (Seagurd), még nagyobb darab vikingnő (Gunborg), madárral keresztezett kisebb hölgy (Caw-Kaa) és egy… sünnel keresztezett, valami (Hedgy). A Psychonaustból is bedobtak egy karaktert DLC formájában a játékba, ő persze opcionális és fizetős. Harcosunk mellé felszerelést is választhatunk, ha már gyűjtöttünk egy kis vagyont. Addig kénytelen leszünk beérni az alapfegyverrel, valamint az alap rúnakővel, ami nevéhez méltóan (Rune of Nothing) semmit nem ad, de legalább a miénk. Az is jó dolog… azt hiszem. Később életerő növelő varázskövünk is lehet azért. Képességeink sokrétűek, egészen pontosan tudunk ugrani, kicsit/nagyot csapni, különleges képességet használni és tárgyakkal dobálózni, de még védekezni is. Ez bőségesen elegendő egy marcona viking harcosnak. A ládákból HP töltő agy darabokat és pénzt gyűjthetünk, úgyhogy ha jót akarunk, mindent szét kell csapkodni, ami csak szembejön a pályákon. A pálya végén úgyis a leosztott sebzés és az összeharácsolt arany tekintetében kapunk pontszámot. És remek zenéket is! Emellett pedig ahogy haladunk a történetben, újabb fegyvereket, rúnákat nyithatunk ki, valamint a térképen nem csak a fő szálat követhetjük, hanem mellékküldetéseket is találunk. Ez nagyjából 30 pályát jelent, valamint ott van még a lehetőség a versus pályákon egymás püffölésére is.
Ha a cikk alapján nem jött volna le, akkor az első 5 percben le fog esni mindenkinek, hogy a játék egyik fő pozitívuma a humora. Nem csak a karakterek, vagy a történet, a felszerelések nevei és a grafika hordozza ennek a jeleit, hanem jóformán minden. A j gomb lenyomására elindíthatjuk saját harci zenénket. Ha esc-et nyomunk, a „pause”-nak külön menü zenéje van, ami a szünetről szól, megnyugtató, pihentető dalocskával és mókás dalszöveggel. A szembejövő szörnyek/NPC-k dumálnak egymással, és nekünk is beszólnak. Az egyik kedvencem az volt, mikor a földben lakó kukacok közölték, hogy lógunk nekik úgy egy évezrednyi lakbérrel, szóval lehetnénk olyan jó fejek és kifizethetnénk. De összeakadhatunk egy zombi filozófussal is. Szóval ilyesmikre számítsunk a kaszabolás, lootolás és a mászkálás mellett. Szerintem remekül feldobják a játékot. Az összkép pedig? Magányos kalandozáshoz is remek, de mivel akár 4-en is zúzhatunk benne, így máris megnő az újra végigpörgetésének az esélye. Nem egy nehéz játék, de önmagában is megállja a helyét és egyéb jó tulajdonságai is vannak. Amellett, hogy lépten-nyomon belefutunk valami viccesbe, a külalakra se lehet panasz, valamint játéktechnikailag is nagyszerűen egyszerű (és fordítva). Könnyed szórakozáshoz, kikapcsolódáshoz és nagy nevetésekhez remek társ lesz a Zombie Vikings.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. hEngi
2016.02.21. 19:07
Milyen multi van benne? Lehet olyat mint pl speedrunner-be? Egy gépen többen? Vagy csak online multi?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. villanyi.g... hEngi
2016.02.22. 22:27
A Castle Crushers-hez hasonló, vagyis egy képernyőn mozog mindenki, de a saját gépéről íránítja a karaktereket multiban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kajafun
2016.02.23. 15:55
Engem nem fogott meg, még jó hogy nem vettem meg és kipróbáltam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Smooth44
2016.02.26. 11:50
OFF

Jah, az a fekete keret nekem is mindig olyan gyászos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!