iPon Hírek

Zotac ION Synergy: Mini-ITX lapok Atom CPU-val

Dátum | 2009. 10. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Zotac kínálatában már régóta vannak Nvidia ION platformra épülő megoldások, amelyek között Mini-ITX alaplapok és komplett nettop egyaránt jelen van. A gyártónál úgy gondolták, hogy az ION-ból sosem elég, így a mérnökök elkészítették a legfrissebb Atom processzor köré épített terméküket.


Mivel az új jövevény esetében ismét az Nvidia ION platformja kapta a főszerepet, az integrált videó vezérlő DirectX 10-es támogatással ellátott GeForce 9400M egység tölti be, ami az MCP79-es lapkakészlettel egy chipen belül foglal helyet. Az ION ITX Synergy sorozatba tartozó alaplapok között két különböző megoldás lesz jelen: az egyik modell egy egymagos Atom N230-as processzort, míg a másik egy kétmagos Atom N330-as egységet tartalmaz, amelyek 1,6 GHz-es órajelen üzemelnek. Az alaplapon a felsoroltakon kívül két darab DDR2-es memória foglalat is jelen van, ezekben DDR2-800 MHz-es modulok helyezhetőek el. Bővítőhelyek tekintetében mindössze egy PCI Express x1-es slot áll rendelkezésre, amelybe akár egy TV-Tuner kártyát is helyezhetünk, így teljessé tehetjük a tökéletes HTPC alapnak minősülő termék képességeit. Az alaplapon négy darab SATA 3 Gbps-os port foglal helyet, IDE csatlakozót azonban már nem biztosít a gyártó. A kínálatban még egy hatcsatornás integrált audió vezérlőt, valamint egy Gigabites Ethernet portot is találunk.


Az alaplapokon a DVI és a HDMI portok mellett egy DVI->VGA átalakító segítségével D-Sub kimenet is rendelkezésre áll. A termékeken hat darab USB 2.0-s csatlakozót találunk a hátlapi kivezetések között, ám PS/2-es portból már csak egy van jelen, ami egy billentyűzet csatlakoztatását teszi lehetővé, az egér portja helyett pedig jól bevett szokás szerint két darab USB 2.0-s csatlakozót kapunk. Az alaplapon elhelyezett Atom processzoron egy passzív borda, míg a 9400 mGPU chipen egy pici ventilátorral ellátott hűtő helyezkedik el.

Az újdonságok hamarosan kereskedelmi forgalomba kerülnek, áruk pedig valamivel 90 euró alatt fog elhelyezkedni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. axe
2009.10.18. 00:43
VISSZA A HIRHEZ

teccetős... jó lenne mariozni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. MMSZoli
2009.10.19. 20:59
Komón, rakjatok már rá egy PCIx16-ot, és überkirály gép lenne.
Így meg marad egy netbook teljesítménye.
bár hasznos lenne, ha egy ilyen alaplapra végre 2GHz-es Atomot raknának, hogy az XP/Win7 alatt az elsö mag ne szenvedjen.

Na ja, maradok a 775-ös 9400-as Mini-ITX-nél. Most mártényleg összerakom a mini-PC-t. Ja, és meg lehet oldani az extra videókarit is HTPC-be, és nem low profile. Hogy hogyan, az az én titkom, vagy erre egy projektem :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!