iPon Hírek

Zotac Mini-ITX alaplap Nvidia videó vezérlővel

Dátum | 2008. 10. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Zotac kínálatában megjelent egy új alaplap, amely Mini-ITX formátuma ellenére egészen ütőképes megoldásokat tartalmaz, legalábbis a termék specifikációi erről árulkodnak. Az új Mini-ITX deszka 6,93 hüvelyk x 6,93 hüvelykes méretekkel bír, ami átszámolva 17,6 x 17,6 cm-es értéknek felel meg. Az újdonság nForce 630i-ITX WiFi típusjelzéssel kerül a boltok polcaira és várhatóan nagy népszerűségnek fog örvendeni, ha a gyártó kedvező végfelhasználói árat állapít meg az újdonság esetében, ugyanis az alaplap árával kapcsolatban egyelőre sajnos nincsenek információk.


Az nForce 630i-ITX WiFi tulajdonképpen egy GeForce 7100-as integrált videó vezérlővel ellátott nForce 630-as lapka (MCP). A videó vezérlő DirectX 9.0-s, Shader Model 3.0-s és NVIDIA CineFX 3.0-s támogatással érkezik. Az újdonság az Intel Core 2-es processzorainak - beleértve a Core 2 Quad modelleket is - fogadására lett felkészítve, így LGA 775-ös processzorfoglalattal és 1333 MHz-es FSB támogatással bír. A Zotac Mini-ITX lapján egy beépített, 802.11 g szabványú WiFi adapter is helyet foglal, amelyhez a gyártó természetesen egy antennát is mellékel. A pici alaplapon összesen két darab DDR2-es memóriafoglalat helyezkedik el, ezekbe DDR2-533/667/800 MHz-es modulokat pakolhatunk.


A terméken DVI és VGA videó kimenet egyaránt található, de a Zotac az újdonsághoz DVI-HDMI adaptert is biztosít. A csatlakozók között két darab SATA portot (RAID 0,1 támogatás), egy IDE csatlakozót, egy PCI Express x1-es bővítőhelyet, valamint hat darab USB portot plusz két darab USB kivezetést és egy ethernet portot találunk. A kis Mini-ITX laphoz gyakorlatilag már csak egy PCI Express x1-es slotba passzoló TV-tuner kell és már meg is van az alapunk egy hatékony, kis helyet foglaló média center számítógép építéséhez. A termék akkor lenne tökéletes HTPC alaplap, ha az audió kimenetek között koaxiális vagy optikai csatlakozó is rendelkezésre állna, de a megoldás azért így sem mondható rossznak, sőt. 

Az nForce 630i-ITX WiFi Windows Vista Premium Ready minősítéssel is bír. A termék CarPC építéséhez szintén egész jó választásnak tűnik, most már csak az a kérdés: Pontosan mennyibe fog kerülni?

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. marcias
2008.10.30. 01:05
Jó-jó-jó, csak már megint elavult komponensekkel dolgozik. Mi értelme van még Geforce 7-es szériás cuccok kiadásának? Volt még a raktáron vmennyi? Sztem sokkal jobb lenne egy 9200, de mondani sem kell, hogy egy 780G-s chipset lenne ideális választás, csak akkor ugye ugrik a Core2 támogatás. Ez viszont sztem nem baj, az AMD ebben a kategóriában elég jó. Ezen felül, DVI helyett lehetne HDMI, és egy optikai hang. Feleslegesnek tartom az IDE csatlakozót is, inkább legyen 3-4 SATA. Más szempontból jónak tűnik a cucc, de az ára sztem 20 körül fog alakulni (márcsak a wifi miatt sem lesz 10-15).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. szabtam
2008.10.30. 02:00
az én htpc-mben egy giga GA-73PVM-S2H lap van integrált 7100-al. prociból pedig egy E1200@2600mhz dual celeron.

http://www.giga-byte.hu/products/mb/specs/...pvm-s2h_10.html

minden 1080p mkv-t és blurayt lejátszik, hardveres videogyorsítás nélkül is. semmi szükség újabb integrált vga-ra htpc-be.
a gyári vga driver-rel voltak gondjaim, de amióta fent van a 175.19, minden ok.
van rajta 7.1 analóg és optikai kimenet, sőt hdmi, dvi és dsub kimenet is.
az is igaz, hogy nem mini itx, ennél nagyobbacska, micro atx...
de ugyanezzel a 630i chipset-tel van szerelve.
amit a leírásokból előszeretettel kihagynak a gyártók, hogy csak single chanel a ram kezelés. everestben tuning nélkül olvas /ír vagy kemény 3000-et... (agyonhúzva 5-öt)
viszont van még egy nagy előnye a kis lapocskámnak: nem ciripel, nem sípol. htpc / letöltő gépnél ez sem hátrány...

a legalább 5.1 kimenet hiánya viszont elég gagyivá teszi a hírben szereplő lapot...

és önmagában egy optikai kimenet sem mindig elég. nekem 2 db. 5.1-es fejhallgatóm is van, és az egyik erősítőjén csak analóg bemenet van. mint ahogy az aktív 5.1 hangfalszettemen is. cseszhetném, ha a htpc-n csak optikai 5.1 kimenet lenne... itt ugye még az sincs. igaz létezik egy megoldás, hogy a line és mic. in-t át lehet definiálni, ha az integrált hangkari engedi, és akkor lesz 5.1 analóg hangkimenet. de akkkor ugye megszűnik a mic és a line in... ezt általában csak ott lehet megcsinálni, ahol a kari alapból 5.1, de csak az optikain tudja, mert analógból csak 3 jack-et raktak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!