iPon Hírek

Zotac Nitro: videokártya tuning gombnyomásra

Dátum | 2009. 03. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Zotac bejelentette, hogy Nitro névre keresztelt tuning vezérlő egysége mostantól még több funkcióval és továbbfejlesztett támogatással áll a felhasználók rendelkezésére. A termék az összes GeForce 8-as, vagy újabb sorozatú videokártyával kompatibilis, még akkor is, ha azok nem a Zotac gyárában készültek.


A Zotac Nitro az első olyan hardveres vezérlő, amely lehetővé teszi a videokártya zökkenőmentes tuningját, mindössze 3 gomb használatával.  A gyártó állítása szerint a felhasználók igényeinek megfelelően elérhetővé tették a többi gyártó termékeihez is a Zotac Nitro-t, így az könnyedén használható bármelyik GeForce 8-as, illetve annál újabb sorozatú kártyához. Az új, 1.015-ös FireStorm szoftver tulajdonságai között szerepel, hogy most már nincs benne tuning limit, az órajel növelésére manuális módban 1, 5 vagy 10 MHz-es lépésekben van lehetőség, és létrehozhatunk saját profilokat.


A gyártó illetékesei szerint a Nitro új verziójával és a FireStorm szoftver friss szolgáltatásaival egy teljesen új dimenzió nyílik meg a felhasználók előtt, legyenek azok amatőrök vagy tuning mesterek. Érdekesség, hogy a Nitro segítségével a kártya alkatrészeinek hőmérsékletét, illetve órajelét is ellenőrizhetjük, sőt, manuálisan szabályozhatjuk a hűtőventilátor(ok) fordulatszámát is. A profilok létrehozásával és elnevezésével a játékosok akár minden egyes játékhoz más tuningbeállításokat használhatnak, ez pedig nagy szabadságot ad.

Az új FireStorm szoftver már természetesen elérhető, a Zotac Nitro külön kiegészítőként vásárolható meg, árával kapcsolatban egyelőre nincsenek pontos információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Svindler
2009.03.02. 13:05
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. szabtam
2009.03.02. 13:39
"A Zotac Nitro az első olyan hardveres vezérlő, amely lehetővé teszi a videokártya zökkenőmentes tuningját, mindössze 3 gomb használatával. "

ez egész biztos? nekem az él az emlékeimben, hogy már volt valami hasonló kütyü, de lehet, hogy az csak ennek a régebbi verziója volt.

ezzel 3d alkalmazás alatt is lehet piszkálni a frekiket? mert ha ki kell lépni pl. a játékból egy másik beállítás mentéséhez, aktiválásához, akkor nem tud többet, mint egy riva tuner...

az igazán szép az lenne, ha a gpu feszt is lehetne babrálni. lehet?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. smate1990
2009.03.02. 16:09
mellesleg nem ez az első... ASUSnak már volt. Igaz nem ilyen hanem 3,5-es slotba (DVD író helyére) ment, de akkor is volt már. 8600GT-t árultak vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. taripocok
2009.03.02. 17:22
az AMD-nél pl menet közben is piszkálom a vga magját,és memóriáját is,nekem ugy is megy...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Parano1d
2009.03.03. 10:26
Ez a dolog, amikor, a semmit árulják pénzért. Ingyenes programmal ugyanez (sőt sokkal több) megoldható. nc.. sőt aki pl ccc-t használ annak még az sem kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Csaber
2009.03.03. 12:24
az ilyen kütyüknek akkor van értelme ha ingyen adják a karihoz-hoz extraként (pl a játék helyett)egyébként teljesen felesleges
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!