iPon Hírek

ZOTAC videokártyák DisplayPort-tal

Dátum | 2007. 12. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A DisplayPort körül mostanában nagy a mozgolódás, a szabvány támogatói szerint az újdonság hamarosan széles körben elérhető lesz a piacon. A ZOTAC bejelentése is ezt a tényt támasztja alá, mivel a vállalat közleményt adott ki, amelyben kifejti, hogy jövő év elején DisplayPort-tal felvértezett Nvidia GPU-ra épülő termékeket kíván piacra dobni.


"A ZOTAC készen áll a DisplayPorttal felvértezett videokártyák gyártására, ezek között megtalálható lesz például a nagy népszerűségnek örvendő 8800 GT is." - mondta Carsten Berger, a ZOTAC International Ltd. marketing igazgatója. "Az első DisplayPorttal ellátott termékeket a jövő év folyamán dobjuk piacra, amikor már elérhetőek lesznek a DisplayPorttal felszerelt monitorok is, így a vásárlók számára lehetőség lesz az új szabvány használatára."


A ZOTAC új kártyái természetesen a manapság elterjedt D-Sub és DVI csatlakozókkal is kompatibilisek lesznek, így a felhasználók a meglévő monitorjaikkal is képesek lesznek használni a termékeket. A DisplayPort a következő generációs megjelenítő csatlakozó lesz, amely a jelenlegi DVI, VGA és LVDS portokat kívánja felváltani. Az elképzelések szerint a 3 fő csatlakozó hamarosan egységesen a DispleyPorttal lesz helyettesítve.

A ZOTAC DisplayPorttal felvértezett videokártyái tartalmaznak majd DVI és HDMI átalakítókat is a még zökkenőmentesebb használat érdekében.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!