iPon Hírek

Zsákutcába fut a Blu-ray?

Dátum | 2009. 08. 26.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Megerősíti az iSuppli friss felmérése az eddigi sejtéseket: hiába nyerte meg a háborút a Blu-ray a HD-DVD-vel szemben, gyakorlatilag minden más vetélytársa (letöltések, olcsó, nagy kapacitású merevlemezek, de még a hagyományos DVD-k is ide sorolhatóak) ellen láthatólag vesztésre áll.

Erre pedig az a tény enged következtetni, hogy az eredményeik szerint a Blu-ray még az idén is csak a számítógépek és laptopok 3,9%-ában lesz jelen, és az előrejelzések szerint ez a szám várhatóan még négy év múlva, 2013-ra se igen fogja meghaladni a 16,3%-ot. A kilátások tehát nem túl kedvezőek.

A jelek szerint két fő oka van ennek a tényállásnak: egyik az örök favorit, az ár, miután a legjelentősebb árcsökkentések ellenére is még mindig túl költségesek a Blu-ray meghajtók (főleg az írók, természetesen) és a korongok - sokaknak pedig egyszerűen igényük sincs rá (nem vagy alig vannak Blu-ray filmjeik vagy olyan programjaik, amelyeknek Blu-ray méretű tár kellene).

A másik pedig az a tény (bár erről az iSuppli szemérmesen hallgatott, viszont más források rendszeresen említik), hogy egyre elterjedtebbé válik a letöltéses árusítás már a programok, filmek és zenék esetében is - és az egyre olcsóbbá váló, nagy kapacitású merevlemezeknek köszönhetően az eltárolásuk sem jelent problémát. Egyre csökken tehát az optikai formátum iránti igény.

Jelenleg legalábbis úgy tűnik tehát, hogy a Blu-ray legfeljebb csak a házimozi-rendszereknél és az elszánt rajongóknál számíthat még valamire, de a DVD népszerűségét, nagyon úgy tűnik, megközelíteni se fogja soha. Ha pedig a jelenlegi trendek folytatódnak, úgy mire el is kezdene kissé jobban terjedni, már tényleg teljesen feleslegessé is válhat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

52. gedezoli
2009.08.26. 19:53
Ha a minden eddigi formátumot író 10-15e Ft-ba a 2 rétegű lemez pedig max 500 Ft-ba kerülne, akkor szerintem többen vennének, és a PC gyártók is már a normál kategóriás gépeikbe is simán ezt raknák be.
Ahogy több nagy IT ember is megjósolta, hogy ez az utolsó optikai meghajtó az iparban, mert helyette a hálózati adattárolás, cloud technológiák fognak teret nyerni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. byzzah
2009.08.26. 19:56
Normál ember számára nem elérhető, a világ nemcsak a dúsgazdagokból áll. Mindenkinek nem futja íróra és akinek futja, annak is ott van a lemezek irreálisan magas ára.

Köszönjük, de inkább élelmiszerre költenénk azt a keveset, ami megmarad a pénztárcánk alján az adók után, mert hát életben is kéne maradni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. hpeter105
2009.08.26. 20:07
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. mtrx220
2009.08.26. 20:55
meg sem lepődöm ezen a híren ami azt illeti.
a legtöbb blu-ray éltető egyébként a ps3 vásárlók közül kerül ki szerintem.
ismerőseim közül senkinek! nincs blu-ray írója, ez nekem azért elmondja hogy kb mennyire van erre szükség - egyik sem faxláma a géphez azt azért hozzátenném.
mondjuk nekem van egy ajándék íróm gépbe, az ok részemről
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. Tom1985
2009.08.26. 20:58
Én meg azért nem örülnék a cloud cuccoknak,mert ami az én gépemen van adat,ahhoz csak én férhetek hozzá...
(értelemszerűen az ember használ tűzfalat,vírusirtót,figyeli a hálózati forgalmat vagy akár le is húzza a netről ha nagyon paranoiás...de akkor is a SAJÁT háttértárolóján van...)

Az ilyen cloud cuccoknál viszont mi garantálja azt,h. az adataim a szerverközpontban biztonságban vannak???

Arról nem is beszélve,h. egyes helyeken a sávszélesség sem áll a helyzet magaslatán...(mondjuk ahol csak adsl elérhető,próbált már valaki 100 megákat feltölteni 512kb/s-el??? Úgy hogy közben mondjuk skype-ot is kell használnia???)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. TH0R08
2009.08.26. 21:12
Tom1985 én 50 megát próbáltam feltölteni 10kb/s -el teamspeak mellett. Nem volt kellemes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. byzzah
2009.08.26. 21:19
"főképp azért mert a kiadók és a jogvédők nem szeretik a warezolást, képesek kinyirni bárkit/bármit csak hogy hozzájussanak a hőn áhított profithoz."

Az általad említett dolog nem a profit, mert aki nem veszi meg az semmiképp nem fogja. Ha az ember letölt valamit és azt mondja, hogy ez igen, ez minőségi, akkor megveszi. Az úgyemlített pénz amit a kiadóktól "lop" el az ember azzal, hogy letölti a cuccokat, az valójában nem is létezik, csak egy generált összeg, hiszen nem raboltál ki semmit. A RIAA, Pro Art meg a hasonló szervezetek abból csinálnak pénzt, hogy egyet parádéznak, hogy egy rohadéksenkiháziszemét kalózt elfognak, aki van, hogy 6 éves és kiadnak egy jól megfizetett szakértői közleményt, hogy igenis ellopott 6000000000 dollárt. Pár ilyen után odakuncsorognak a kiadókhoz és előadják, hogy milyen eredményesek, kérik a jutalmat. Nem az a lényege az egész shownak, hogy milyen rossz szegény előadóknak, hanem az, hogy ezek a szervezetek ebből csinálnak (rohadtsok) pénzt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. Zsolteey
2009.08.26. 21:22
Csodálkoznak?
Blu-ray író 40-60ezer.
25 gigás blu ray korong 1500-2000
50 gigás blu-ray korong 4-5ezer.

Ezzel szemben egy terrás vinyó 20-25K.

Gyors matek és kijön, hogy sokszorosába kerül blu-ray-t használni...

Cloud technológia: gyermek cipőben jár, de van/lesz létjogosultsága.
Akik a biztonság miatt aggódnak: ezerszer nagyobb biztonságban vannak azok az adatok amik egy normális cloudon vannak tárolva, mint ami a saját gépeden. Hackernek sem a Kovács Béla nyarlásról készült képei kellenek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. byzzah
2009.08.26. 21:26
ha az írót nem számolod és 50 gigás korongot veszel, ötszöröse a vinyónak, 25 gigás koronggal meg négyszerese
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. MartonRoby
2009.08.26. 21:43
Szerintem azért ennyire nem rossz a helyzet.
A DVD-nek is kellett idő míg elterjedt. Akkor is az ár volt a visszatartó erő, na meg az, hogy az embereknek elég volt a sima CD is. Egy játék nem foglalt többet 700 megánál, és akkor már sokat mondok. Aztán szépen lassan jöttek a nagyobb játékok, és szükségessé vállt a DVD. És ahogy megnőtt rá az igény, hirtelen az ára is elkezdett zuhanni.
Ma is vannak olyan játékok, amik már nem férnek el egy sima DVD-n.

Az alternatívák csábítóak. De egy HD film foglal 30-40-50 gigát... A net még nem áll készen arra, hogy mindenki ekkora adatforgalmat bonyolítson rajta. És szerintem hamarabb elterjed a Blue-ray mint az otthoni gigabites net.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. mtrx220
2009.08.26. 21:45
cloud sztem 4-5 éven belül reális.
addig szépen kinyirnak/fizetőssé tesznek minden olyat amit nem lehet kontrollálni. persze úgyis lesz más módszer a letöltésre, nem mindenki vevő a zombulásra szerencsére.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Bobobo
2009.08.26. 21:51
Ma már a Hd minőség szerintem egyre inkább alapvető- vegyük csak az ingyenes youtube-ot ugye-egyre több tv csatorna is sugároz ilyen adást(pl M1, M2)pusztán ezért horribilis pénzeket kifizettetni emberekkel hamvába holt elképzelés, pláne
hogy tudjuk, a technológia előállítási költsége megegyezik a Dvd-jével, a filmeket már jó ideje eleve HD kamerával veszik föl vagy archiválás céljából
digitalizálják a film stúdiók, tehát ennek költsége sem terheli őket. Valószínűleg mesterségesen tartják fenn a magas árakat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. byzzah
2009.08.26. 21:52
mtrx220, az a vicces, hogy senkinek nem tűnik fel, hogy eközben mi történik a zenészekkel? a színészekkel? a szoftverfejlesztőkkel? - kiadó kiadó kiadó, de az ők egészen a háttérben maradnak.

Magyarországi művészeknek ez reális probléma, mert ott tényleg nem megy a lemezeladás, stb. Amerikában meg lehet élni, példáúl T-Pain 32. kocsiját veszi meg és 400 000 dolláros bling chaint vesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. danikollar
2009.08.26. 21:54
Szerintem sem tart még ott a világ, hogy a Blu-ray-t temessük és Cloud-ról beszéljünk. Csak tényleg a baromi nagy író és lemez ár az ami visszatartja az nagyobb rétegekben való elterjedését. Egy megoldás van, árat kell csökkenteni, aztán menni fog a dolog. Én például szívesebben tárolgatnék Blu-ray lemezeket a szekrényemben vinyók helyett, hiába jobb a gigabyte-onkénti ára. Úgyhogy úgy gondolom, hogy ha normális áron adnák az írót és a lemezeket, akkor biztos vennék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. MartonRoby
2009.08.26. 21:57
Azért a kiadók pereskednek, mert az ő pénzükről van szó.
Például egy szoftver esetén a kiadó fizet a szoftvert fejlesztő cégnek, hogy az ő neve alatt kerüljön kiadásra egy szoftver. Ergó lemegy mínuszba. Ha nincs meg a bevétel a warez miatt, akkor muszáj perelnie, hogy kijöjjön valahogy. helyzet, de ez van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. Gigabyte
2009.08.26. 22:09
Hülye aki ilyet vesz, 1TB-os vinyó és meg van oldva a probléma, igaz hogy torrentből töltik az emberek azon meg mkv fájl lesz valószínűleg...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. MiniDio
2009.08.26. 22:19
Na de srácok miért kell ien ellenszenvesnek lenni szerencsétlen Blue-ray-el Én nem tudom itt ki mennyi idős de én még vettem CD-olvasót annó 10ezerért az első CD-írom 20ezer volt az első dvd-írom 28ezer volt szal lassan elérhető lesz persze ezzel egy időben nőtt a hely igénye is a dolgoknak fim játék stb ... sajna nem vok az a típusú ember aki 5db 1 terrás vinyót tart a gépében sőt amik vannak az én 500gb-os vinyóm nem is használom nap mint nap szal nekem naon ráér az a fél perc míg beolvassa meg az az 2perc ha nem azt találom meg de ha az én helyzetem nézzük és tele a vinyóm akkor szivesebben írnám ki valami blue-ray-re mint dvd-re hova rakom már a rengeteg dvd-t már lassan tepétázni lehet velük ... mikor megvettem az első dvd írom az összes cd-m átírtam dvdre és ment a kukába vagy ajándékba mert azokat sem tudtam hova rakni hát ha lesz blue-ray akkor a dvd-k sorsa is ezzel lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. MartonRoby
2009.08.26. 22:24
Képzeljetek el egy olyan világot, ahol nem fájcseréléssel szerzitek be a filmeket, és a játékokat. Hmm... akkor honnan szereznétek meg? És min?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. holika
2009.08.26. 22:27
MiniDio!
Blu-Ray-jel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. holika
2009.08.26. 22:28
MiniDio
5db 1 terás vinyót

stb. ocsmányság a helyesírásod...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. MiniDio
2009.08.26. 22:37
Kedves MartonRoby nem tudom TE hol melózol meg mit de mondjuk tegyük fel minimálbért keresel egyedül élsz ha jól tuom a minimálbér 70ezer abból ha nincs lakás törlesztésed és lakbéred stb.. akkor nyáron 45öt fizetsz csak rezsire télen 65ezret akkor miből is kéne tudnom megvenni? Az állam kényszerít erre szidd az államot... ha tehetném megvenném!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Szerzetes
2009.08.26. 22:43
Majd a MS tesz róla h legyen igény a Bleu-ray lemezekre. Kiadja a windows 10-et ami épp h ráfér egy BR lemezre
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. MartonRoby
2009.08.26. 22:46
Kedves MiniDio!

Nem mondtam, hogy meg kell venned. De lesznek akik megveszik. És ha elég sokan lesznek, akkor lentebb fog menni az ára. És ha eléggé lentebb megy az ára mégtöbben megveszik, és méglentebb megy az ára, és a végén még te is megveszed
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. MiniDio
2009.08.26. 22:57
Kedves MartonRoby ebben teljesen igazad van én is pl amit online lehet csak játszani játékot idővel megveszem csak addigra kimegy a divatból jó van ami örökzöld(Red Alert vagy az Unreal Turnament 3)de van olyan is hogy amit megvennék egy konkrét példa TABULARASA megszűnik létezni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. hunmyke
2009.08.26. 22:59
Egyértelműen az ár/érték dönt itt is. Ha most kerülne pár száz forintba egy BR lemez életképes lenne. De ha 4-5 év múlva csökken ennyire az ára(, ha csökken!), akkor meg az adatmennyiség lesz komolytalan.
SSD is jobb árban lesz 4-5 év múlva...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. rini
2009.08.26. 23:00
"Kedves MiniDio"

Azért azt kétlem , hogy az állam kényszerítene erre. Nem hiszem, hogy egy rendőr vagy adóellenőr állna a hátad mögött.
Három oka van, hogy lassan terjed:

1-Még drága mind az író mind a lemez (lejátszó 20-25000,író 40-60000, lemez 4-8000)
2-Sok embernek nincs még szüksége rá (elég a dvd)
3-Az internet fejlődés miatt (sávszélesség)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. MiniDio
2009.08.26. 23:10
Kedves rini szerintem pedig igen mivel legálisan papíron keres az ember ennyit (legálisan hal éhen) és TE azt akarod mondani hogy a maradék 15ezer forintodat egy hónap nem evésre ivásra esetleg ha dohányzol cigire(33ezer/h
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. MartonRoby
2009.08.26. 23:28
Szerintem rini arra céloz, hogy nem kényszerítenek, hogy vedd meg... ha nem tudod megvenni, akkor nyilván nem fogod...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. MiniDio
2009.08.26. 23:36
Akkor sűrűn elnézéseket kérek ... de már azt is értem mié nem tudtam elmenni nyaralni 5 éve
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. kkjoco
2009.08.26. 23:43
ami engem illet én kizárólag az ára miatt nem vettem még BDt, nálam lenne rá igény. Magára az íróra még valahogy összelehet kaparni a zsét, de a lemez ár az ami horror pl. én má' a dupla dvd re is sajnálom azt a 400/500 Ft.-t nem hogy több ezret. egy normál single DVD meg max 100 Ft....sőt. na azt ugye simán kilehet bírni

U.I. a helyes írásba belekötni enyhét gusztustalan, baromira utálom mikor ezt csinálják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. rini
2009.08.26. 23:44
A 3. nem azt jelenti, hanem azt, hogy nem kell tárolnod, megnézed neten, vagy akkor töltöd le amikor szükséged van rá. Én nem annyit keresek, tehát nem panaszkodok. Volt nekem is annyi a keresetem, de mellette suliba jártam, majd diploma után szereztem munkát, majd egy másikat mert ott jobban fizetek. Ma már megengedhetem magamnak, de nincs még szükségem rá.MartonRoby - Jól mondod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. byzzah
2009.08.26. 23:48
nekem sem az író árával van a bajom, hisz az egyszeri befektetés lenne és össze lehet sporolni, de hosszútávon 1 terrás sata hardokkal egyelőre jobban megéri
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. YuGabe
2009.08.27. 02:38
Mélységesen tisztelt kkjoco és MiniDio!

Offolnék. kkjoco: Te biztosan ezért utálod, mert tényleg nem tudsz helyesen írni, és nehéz elfogadni, hogy a világnak viszont szemet szúr. MiniDio: a kb. húszsoros kommentedben nincsen egyetlen darab vessző sem. Tehát vagy tőmondatokban beszélsz (ÍRSZ?), vagy egyszerűen lusta vagy megnyomni a "vessző" billentyűt?
Fajuljatok csak.

A témához csak annyit, hogy szerintem egy 16 GB-os pendrive jobban megéri 6000 forintért, mint egy egyszer írható Blu-Ray lemez ugyanilyen áron. Felőlem el is tűnhet az összes lemezes adathordozó, SSD-knek áll a világ. Inkább legyenek egyszer "írható" SSD-k, még azok is olcsóbbak lesznek, és jóval kompaktabbak is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. bul07
2009.08.27. 04:14
minek a Blu-ray író meg lemez

adatott 1Tb vincseszteren tárolni meg venni egy 16-32Gb pendrive-ot és azzal lehet húr cibálni az épen kellő adatott
vagy mikkor a filmnézésre kerül sor felmásolni a pendrive-ra majd azt bedugni a 42" LCD Tv-be és már lehet is nézni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Csaber
2009.08.27. 08:16
Szerintem tök felesleges a Blu-ray lemez , most gondoljatok abba bele hogy mennyi idő alatt írnál meg egy lemezt (50GB)-ot csupán órák kérdése volna , a pendrive-ok , főleg az olcsóbb darabok nagyon lassúak , nem véletlenül 8-12K egy normális sebességű (8GB ezek tudnak ~25MB/s olvasását és ~ 15MB/s írást ) és ráadásul a gyártók előszeretettel nem tüntetik fel milyen írási és olvasási sebességet tud (azért vannak kivételek) így nem alternatíva , a merevlemezek azok meg gyorsabbak , olcsóbbak (25K egy külső , belső 20K 1Tb-os) viszont több helyet foglalnak , az árról nem beszélek többen említették már (arányok : merevlemezen tárolni 2TB adatot épp 1/5 annyiba kerül...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Suicid
2009.08.27. 08:22
üdv mindenkinek

a blu-ray-t nem azoknak találták ki ,aki a camos-mp3-s filmeket is megnézik csakhogy a "faluban" el tudják mondani hogy már látták

és a blu-ray -t ne keverjük össze a mkv-val,amit tényleg le tudsz játszani a samsung plazmába dugott pendrive-röl

van lemezem is , hd-m is jopár darab ,de ami számomra jó film azok ki is vannak irva

de mit is lehet annak mondani a blu-ray minőségéről aki még tényleg az avi-divx korszakát éli
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. FeherZolta...
2009.08.27. 09:26
Én csak azért nem veszek, mert egyrészt jó pár 4-5 éve megírt DVD-t már olvasni se tudok, ezért nem bizok az optikai tárolásban annyira, másrészt pedig valóban sokkal elönyösebb HDD-n tárolni.

Verbatim BD-R Blu-Ray 2x 25GB - 1747 Ft, ami 69,88 Ft/Gb
WD 1500GB GP 5400rpm 32MB SATA2, 32.434 Ft , ami 21 Ft/Gb

Tehát ha duplán írom ki a biztonságért, még akkor is sokkal olcsóbb, meg tárolni is könyebb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Csaber
2009.08.27. 10:22
Suicid: " büszke " lehetsz magadra te a minőségre mész , és igényes vagy de , az nem jutott eszedbe hogy meg is kéne venni a filmet ?... ha van pénzed Blu-ray íróra lehet arra is hogy megvedd a filmet elhiszem letölteni könnyebb és még a többi formátumot kritizálod hogy -ok ... Na mindegy csak felidegesítenek azok akik nem azért warezolnak mert nincs rá pénzük(őket még megértem) hanem mert ők " igényesek "...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. YuGabe
2009.08.27. 10:52
Csaber: +1!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Banzin
2009.08.27. 11:18
A BR lemezeknek lesz jövője, csak a gyártókank be kellene látniuk, hogy az ára miatt nem veszik meg. A DVD is drága volt, majd mikor lementek az árak a népszerűsége is megugrott. Kicsi hazánk meg piac szempontjából, mint az a bizonyos veréb fin g a tornádóban.

A DivX-es filmekkel nincs semmi baj. Én a filmeket a story miatt nézem meg, nem pedig a technológia miatt. Ha a film úgy is elalszom rajta, akár milyen szép képe van...

A DivX-es letöltögetős minimálbéres parasztokat meg illik bántani Suicid.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. hunmyke
2009.08.27. 12:12
FeherZoltan, és ha még biztonságosabbá szeretnéd tenni akkor RAID1, és még akkor is csak 42Ft/Gb-nál tartasz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. adam0205
2009.08.27. 15:39
Baromi egyszerű miért nem terjed: túl drága még a lemez hozzá. Az írót tényleg ki lehet szorítani kb. 35-40ezresért lehet kapni BD-írót, de a lemez drága.
Akkor fog megugrani a népszerűsége ha a PC-s játékokat is BD fogják kiadni ami nincs már messze, a GTA4 és a F.E.A.R. 2 Project Origin is simán betöltene egy BD lemezt.
Másik felhasználási terület a szórakoztató elektronika. Aki LCD-t vagy plazma TV-t vesz annak kevés az SD felbontás, mert baromi csunyán néz ki nagy felbontás miatt. Sajnos hozzánk a HDTV adás még később jut el. Mire elterjed(het) addigra valószínűleg lejjebb is megy az ára.
Az LG asztali BD-lejátszója alapján népszerű is lehet, mert lejátsza a DVD-re kiírt MKV-ket is. (Hasonlóan a DVD/CD(?) - DivX-hez)

A HDD és a BD árakat hülyeség összehasonlítani mert nem ugyanaz. Különben is elég ha tönkremegy a merevlemez és lőttek 1 TB adatnak. A BD lemezről meg lehet lesni youtube-on milyen karcálló anyaggal van bevonva, így a karc sem lehet probléma. (egyébként is aki normálisan tárolja a CD/DVD-it annak nem jön elő a probléma) Másrészt egyszer a HDD is betelik, meg az oprendszer, programok, játékok is egyre több helyt igényelnek amire nem hinném, hogy az a legjobb megoldás, hogy rögtön veszek mellé +1 HDD-t. Én régóa elvagyok 160GB+500GB merevlemezzel, ami fölösen van fent állandóan a HDD-n azt DVD-re kiírom (amit én 40-45Ft/db-ért veszek 50db vagy 100db-os csomagban netről és legálisan.)
SSD-ről meg kár ábrándozni, egyrészt baromi drágák másrészt hiába nincs bennük mozgó alkatrész a flash tárolók öregedésének problémája még gond, amire még nincs 100%-ig megoldás, de lassan kezdik elérni a HDD-k élettartamát. A kapacitás is még kevés az árukhoz képest.

[Szerkesztve]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Bobobo
2009.08.27. 17:18
Amellett hogy drága, a legnagyobb baj szerintem továbbra is az, hogy az optikai lemezek a minőségi adattárolásnak csak az illúzióját kínálják, sérülékenyek.
Az hogy karcálló, még vajmi keveset jelent.Olvastam, hogy vannak bizonyos baktériumok, amik a lemezek polimer alapanyagával táplálkoznak.
Van itthon kb. 1500 különböző formátumú, köztük számos olyan eredeti cd-m a 80-as évekből, ami bár szakszerű körülmények között volt tárolva, karcmenetes, mégsem játssza le eszköz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Bxkleg
2009.08.27. 17:49
A BR lemezek ára már rendben van. persze nem itthon, angol amazonon 6-7 fontért is lehet kapni épp egy csomó szupi filmet( 2000ft is alig van), most néztem , és a zsír új megjelenések ára is egész jó (kicsit 10 font felett,ritkábban 15 font körül).a gond még a lejátszók kicsit magas árával van, de jönnek az olcsó modelek folyamatosan.
Itthon a helyzet katasztrofális persze, túl vannak árazva kicsi a kínálat, stb stb de nem rajtunk áll vagy bukik majd a dolog úgyhogy ez nem is számít.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. adam0205
2009.08.27. 21:42
Ezt miért kellett 3x elküldeni? o.O Egyébként nem nagy cucc, 5-10 évente mindegyik fontosabb lemezed átírod új lemezre és megoldva az időtartam.Meg sok olyan dolog van ami nem kell 20 év múlva. Nekem is van sok olyan CD-m pl. amin programok vannak kiírva de kellenek már a fenének amikor mindegyikből van újabb verzió, nem kompatiblis az új OS-sel stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. bul07
2009.08.27. 22:21
adam0205: el kell hogy szomorítsalak legálisan sehol nem veszel 40-45ft DVD lemezt
ha nincs csomagolásán matrica akkor az nem legális
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Suicid
2009.08.28. 01:38
"A DivX-es letöltögetős minimálbéres parasztokat meg illik bántani Suicid. "

egy nem nem maradt ki véletlen?

látom a szavak értelmezése is nehezem megy , és nem kell személyeskedni a "falu" (látod hogy irtam ? ) meg nem azt jelenti hogy esetleg akinek nincs az paraszt

ha szeretnéd tudni én is ugyanugy ledolgozom a havi 192 orát 2 műszakban, még szombat-vasárnap is ,szóval ne gyere nekem a minimálbéres dologgal

ha meg nagyon kell az az 5. 1tb hd akkor megint csak dolgozok érte

a divx-l sincs semmi baj, akinek az kell annak az kell,nekem már nem jön be, igaz talán ha 5-t láttam összesen, az is szörnyü volt számomra

bd irom meg pont nincs,havernak van ,én viszem a filmet , ő meg kiirja

az meg már nem mind1 ,hogy a queen ,cure,u2 stb lossless gyüjteményemet egy 100-s hengerben ,vagy csak 3 bd lemezen tárolom

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. gedezoli
2009.08.28. 10:15
(byzzah @ 2009 Aug 26, 19:01) Gedezoli,

sajnos az internet nincs olyan állapotban, hogy megbírja azt, hogy mondjuk a számítógépfelhasználók mondjuk 80 százaléka cloud technológiát használjon vagy éppen távolról érje el a hálózati adattárolóit.

Nem is beszélve arról, hogy még mindig rengeteg helyen nem elérhet? az internet, vagy drága

Pár éven belül újabb sávszélesség b?vítés lesz, és a lassabb csatlakozások elt?nnek a palettáról. Ekkor már b?ven elérhet? lesz ez a technológia, mert nem úgy kell tekinteni a cloud-ra, hogy mindenkinél egy PC lesz otthon, hanem csak egy vékony kliens, és minden adat, oprendszer, stb. a szerveren lesz.
Szerintem itt szakadás lesz majd a felhasználók között, mert az IT-sek magja nem fogja az irányítást kiengedni a keze közül, de az átlag felhasználó kényelmi szempontból váltani fog... persze ezt én is 10-20 évre saccolom.
Mindenhol ugyanazt a felületet éri majd el az ember, csak az azonosításra van szükség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Bobobo
2009.08.28. 14:30
(adam0205 @ 2009 Aug 27, 20:42) Ezt miért kellett 3x elküldeni? o.O Egyébként nem nagy cucc, 5-10 évente mindegyik fontosabb lemezed átírod új lemezre és megoldva az id?tartam.Meg sok olyan dolog van ami nem kell 20 év múlva. Nekem is van sok olyan CD-m pl. amin programok vannak kiírva de kellenek már a fenének amikor mindegyikb?l van újabb verzió, nem kompatiblis az új OS-sel stb.
Részemr?l jelen állás szerint esélytelen, hogy nekiálljak begrabbelni és kíírni többszáz lemezt egy olyan méregdága nyersanyagra, amit kb. két év múlva legfeljebb frizbinek
használhatok majd, mert lesz nagyobb, gyorsabb és olcsóbb

Bocs az ismétlésért, nem volt szándékos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. jani00
2009.08.28. 18:27
(MartonRoby @ 2009 Aug 26, 21:24) Majd a MS tesz róla h legyen igény a Bleu-ray lemezekre. Kiadja a windows 10-et ami épp h ráfér egy BR lemezre
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. csx01
2009.08.28. 22:40
Hát talán az is szerepet játszik a dologban hogy egy 720p HD film DTS hangal MKV formában kifér egy DVD5-re és egy 1080p-s DD-vel egy DVD9-re addig fölösleges a blúréj.
Na meg ugye egy újabb mechanikus kacattal lenne több míg egy 64GB-os pendrivra, vagy akár egy 2,5"-es 'több százgigás' külső merevlemezre szívesebben költ az ember tudván hogy űbereli a DLBD 50GB-os kapacitását, és gyakorlatilag bármit rápakolhat, és szinte korlátlan számban tudja újraírni.
Anno hittem hogy jó lesz ez a Blu-ray de azóta megváltozott a véleményem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Parano1d
2009.08.29. 00:53
Nem szeretném bántani a Blue-ray-t, de amíg egy BD író árából tudok venni egy 2 TB-os külső minőségi HDD-t addig teljesen esélytelen a dolog, hogy megvegyem, és akkor még egy darab lemezt sem vettem hozzá. Ráadásul sokkal egyszerűbb a Vinyó használata, hogy a gyorsaságról már ne is beszéljünk. És akkor még nem is említettem a Pendrájvokat, aminek az ára szintén lement már, és még olvasó sem kell hozzá, és szintén újraírható sokszor. Különben sikeres lehetne, ha nem akarnák ennyire lehúzni a vásárlókat(mert lássuk be nem találták fel vele a spanyolviaszt,szinte ugyanazokból az alkatrészekből épül fel, mint egy hagyományos DVD).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!