iPon Hírek

Zsebbe való e-olvasó a Bookeen-től

Dátum | 2009. 05. 19.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Egy előadása során mutatta be nemrégiben a legújabb, kifejezetten mobilnak tervezett e-olvasóját a Bookeen, a valamennyire már hazánkban is ismert Cybook Opus névre keresztelt soros inkarnációját.

Csak a fontosabb technikai adatait közölték, viszont a méretét többszörösen is kihangsúlyozták ("zsebbe való", "egy kézzel kezelhető"), valamint eldicsekedtek azzal is, hogy a maga 200DPI-jével az egyik legélesebb felbontást produkáló készülék lesz a piacon, amint megérkezik (júniusban; kérdés már csak az, hogy mennyiért).

Igen könnyű is lesz, mindössze 15 deka, tárhelyből pedig 1GB-ot bocsát az ember rendelkezésére. Formátumokból PDF-et és ePub-ot is tud kezelni, a betűk méretét pedig egy 12 fokú skálán szabályozhatjuk. Emellett lehetőséget ad még a rámásolt könyvek könyvtárakba rendezésére is (ami ugyan nem kéne, hogy extrának számítson, de legalább ilyet is tud, helyes).

A fő kérdés így már csak az, hogy a rendszere és a kezelhetősége mennyire lesz gördülékenyebb az elődjénél. Ha ezen is fejlesztettek, úgy egész kellemes kis készülék is lehet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. gebana
2009.05.19. 16:43
VISSZA A HIRHEZ

úgy néz ki, mint egy (butított) htc touch
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. alien24
2009.05.19. 16:58
nekem 240*400pixeles (3";) kijelzoju telom van. lehet rajta olvasni csak kinszenvedes keresztbe is lapozni :F
joval nagyobbnak kelle lennie mint egy HTC -nek, akar mennyire mobil
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. badclyde
2009.05.20. 08:26
Én rengeteg papír lapot használok, pont a netes E-book-ok kinyomtatása, és hordozása miatt.Mert a papírt könnyebb hurcolni, mint a laptopot.
De ha ez olya kicsi kijelzős, hogy a szemem guvad, hogy lássam a dolgokat, akkor kár a gőzért. Inkább akkor ezek az új E-paper (hajlékony kijelzős elektronikus újságok), in/out portotkkal ellátva.

Vagy rosszul gondolom?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!