iPon Hírek

Zsebrádió-szerű minigép a Delltől

Dátum | 2008. 12. 12.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Közzétette a Dell a legkisebb gépének, az OptiPlex 160 specifikációinak egy részét, amelyeket először még október végén mutatott be. A miniatűr, kissé egy régimódi zsebrádióra emlékeztető gépeket saját bevallásuk szerint olyan irodákba szánják, ahol igen szűkös a hely.


Tekintve a gép méreteit, ez teljesen jogos is, elvégre akár az LCD-képernyők hátuljára is felhelyezhetjük. És mindaddig, amíg szokásos irodai feladatokon túl mást nem akarunk végezni vele, addig vélhetőleg nem is lesz gondunk vele. A gép lelkét ugyanis a netbookokból már jól ismert egymagos, 1,6GHz-es Atom N270-es adja - egyelőre. Jövőre azonban várható a kétmagos változat is, ugyanilyen órajellel.

Lesz hozzá továbbá 160GB-os merevlemez és 64GB-os SSD is, bár azt nem tették egyértelművé, hogy a kettő együtt lesz-e, valamiféle hibrid felállásban, avagy külön-külön (bár persze ez utóbbi a legvalószínűbb). Memóriából 4GB-ot bír el maximum, és opcionálisan felruházható vezeték nélküli hálózati modulokkal is.


A többi OptiPlex géphez hasonlóan ez is rendelkezni fog a Dell Client Manager konzoljával, amelynek segítségével a szakavatott IT-sek könnyedén ellenőrizhetik a rendszert. A többi járulékos szolgáltatás - úgy mint kiterjesztett garancia, átfogó terméktámogatás és szermélyre szabott gyári integráció - már opcionális lesz.

Közelebbit se az árról, se a megjelenési időpontról nem közöltek - bár az előbbit illetően korábban még $399-os összeget emlegettek; ezek szerint ez akkor továbbra sem változott.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.12.12. 16:40
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!