iPon Hírek

Zsebre vágható fotónyomtatóval állt elő az LG

Dátum | 2012. 09. 19.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Pocket Photo néven érkező eszközzel bárhol, bármikor kinyomtathatjuk a legújabb fotóinkat. Arra persze, hogy egy komplett fotóalbumot nyomtassunk vele, nem igazán alkalmas, de ha például hazafelé benézünk a nagyszülőkhöz, akkor máris kézzel fogható képeket adhatunk nekik.


Az LG aprósága a ZINK (Zero INK) technológiáját használja, így a papírnak is ilyen típusúnak kell lennie. Ez azt jelenti, hogy a nyomtatóban magában nincsen tinta, a fotópapírban rejlik minden. Hasonlóan működik, mint a régi Polaroid fényképezők. Az LG szoftverével a nyomtatás előtt fel is dobhatjuk a képeket Instagram-szerű effektekkel. Az adatátvitel a mobilunk és a nyomtató között NFC chippel vagy Bluetooth modullal történhet.

A Pocket Photo 12,1 x 7,2 x 2,4 centiméteres méretet öltött és 212 grammot nyom, így viszonylag nagy zseb kell a hordozásához - ha szigorúan vesszük a nevét. De az igazi probléma nem ez, hanem az ára. A gépért nagyjából 170 dollárt kell majd a kasszánál hagynunk, és a ZINK papírok sem kis költséget jelentenek, mivel egyetlen csomag (10 darab 2 x 3 colos lap) ára 5-10 dollár között mozog. Ezért valószínűleg nem válik tömegtermékké, de biztosan lesz, aki szükségét érzi ennek a hiánypótló kiegészítőnek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!