iPon Hírek

Zseniális játékkontrollert mutatott be a Mad Catz

Dátum | 2015. 01. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Mad Catz az idei CES-re örülten zseniális kiegészítőkkel készült, amelyek közül a speciális, rendhagyó felépítéssel rendelkező moduláris egeret, a R.A.T. PRO X modellt már bemutattuk. A játékosokat egy másik kiegészítő is célba vette, ami ezúttal nem csak asztali- és mobil számítógépekhez, hanem különböző mobileszközökhöz is passzol, segítségével pedig olyan játékvezérlési képességek birtokába kerülünk, amilyenekkel eddig – néhány kivételtől eltekintve – leginkább csak a játékkonzolok világában találkozhattunk.
A L.Y.N.X. 9 névre hallgató megoldás első ránézésre egy extrém formavilággal megáldott játékkontrollernek tűnik, ám a látszat csal: ez a termék sokkal-sokkal több annál! Az androidos okostelefonokhoz és táblákhoz, valamint windowsos eszközökhöz egyaránt használható kiegészítő egy alakváltó kontroller, ami többféle üzemmódban is működik. A L.Y.N.X. 9 felépítését és funkcionalitását tekintve a klasszikus játékkontrollerek által kitaposott ösvényt követi: nyolcirányú D-Pad, két analóg joystick, plusz néhány extra gomb, amelyekkel egyebek mellett a beállítások is elérhetőek. Az igényes kialakítással rendelkező fémházas kontroller strapabíró, egymillió lenyomást elviselő gombokat kapott.
A vezeték nélküli kontroller energiatakarékos Bluetooth vezérlőn keresztül kommunikál a különböző konfigurációkkal. A beépített akkumulátor egyetlen teljes töltéssel akár 30 órányi üzemidőt is kínálhat, a kontroller pedig automatikusan alvó módba kapcsol, ha befejeztük a játékot. Az alvó mód aktiválásához szükséges időt a mobilappon keresztül lehet beállítani.
A kontroller még beépített mikrofonnal is rendelkezik, ami hívások fogadásakor vagy hangalapú kereséskor jöhet jól. Annak érdekében, hogy az üzenetek, bejegyzések vagy e-mailek írása se jelentsen problémát, a L.Y.N.X. 9 kapott egy QWERTY billentyűzetet, ami az analóg joystickok alá passzol. A billentyűzettel igény esetén még a multimédia-lejátszással kapcsolatos funkciókat is vezérelhetjük.
És akkor most vegyük sorra az alakváltó kontroller módjait. Az első okostelefonokhoz használható: ekkor az adott okostelefont az eltávolítható tartó segítségével a kontrollerre rögzíthetjük. A termék Android 4.0-tól felfelé támogatja a mobileszközöket, Windows fronton pedig Windows 7 vagy újabb operációs rendszert futtató PC-re van szükség.
A tábla üzemmód 7 hüvelykes képátlóig alkalmazható a különböző táblákhoz, használatához pedig szükség van a mellékelt táblatartóra, amelynek széleihez csatlakozik a szétszedhető kontroller két része. Extra tulajdonság, hogy PlayBig kábelek használatával HD televízióhoz is kapcsolható a kiszemelt mobileszköz, így otthon a rendelkezésre álló legjobb és legnagyobb kijelzőn élvezhetőek a mobilon futó játékok – és ezzel egy időben még a mobileszköz akkumulátora is töltődik. A PlayBig funkció speciális HDMI átalakító kábelekkel használható – ezek mind-mind jelen lesznek a csomagban. Az 5-pin to 11-pin átalakító a Samsung Galaxy S3, S4, S5, Note2 és Note 3 készülékekhez passzol, míg az 5-pin to HDMI adapterkábelt a Sony, a HTC és egyéb gyártók mobileszközeihez használhatjuk. A csomagban egy egyméteres HDMI kábel is van , ami az adapter és a HDTV közé illeszkedik.
A L.Y.N.X. 9 tehát egy rettentően ütős kiegészítő, ami új szintre emeli a mobileszközökön és akár a számítógépeken történő játékélményt is, van viszont egy kellemetlen tulajdonsága: nem éppen olcsóságáról lesz híres.
A nagyon jól testre szabható, sok tartozékkal érkező L.Y.N.X. 9-ért 299,99 dollárt kérnek el, ami első olvasásra arcpirítóan sok.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Bucse
2015.01.12. 08:22


Hamar elfog terjedni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Meteoreso
2015.01.12. 09:26
Régen keresek egy jó megoldást a tablethez botkormány kategóriában.
Archon gamepad 2 volt régen igéretes csak gyenge volt
A tegrás Nvidia új SHELD tablete már erős csak nem életszerű hogy előkapod a vonaton a gamekontrollert vele.
Értelmesen felismeri a hiányt NINCS erős videókártyás 8-10 col körüli game tablet androidra (a sheld directx 12 ig pc re is jó)
Csak hát az ára.... Meg a forint épp harmat gyenge.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. patrik2991
2015.01.12. 09:37
Ez nagyon állat, bár nem az én pénztárcámhoz tervezték.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. i2k010
2015.01.12. 12:09
"Az alvó mód aktiválásához szükséges időt a mobilappon keresztül lehet beállítani."

S akinek nincs okostelefonja?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Chif52 i2k01...
2015.01.12. 12:54
annak nem sok értelmét látom, hogy megvedd a kontrollert okostelefonhoz/tablethez ha nincs is olyanod ... mivel nem igazán működik más eszközön.
- bár ezt a megoldást inkább egy windows-os tableten látnám életképesnek ahol tényleg vannak játékok és nem kell 300 dollárt költeni egy kontrollerre, hogy aztán ingyenes alkalmazásokkal játszunk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. pdx06
2015.01.12. 23:49
Aki mobilon akar játszani nagyobb szabású játékkal az meg is érdemli hogy hülyének nézzék ilyen kacatokkal. Főleg ha tízszer annyiba kerül a kontroller mint a telefon. Mobileszközök soha nem lesznek alkalmasak normális játékra, maximum csilivili de irányíthatatlan és agyonbutított selejtekre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Korb_Zolta...
2015.01.13. 02:14
Vitathatatlanul jól néz ki. A Mad Catz kiegészítői a felső ár szegmensben mindig nagyon eredeti formájuak. Hát az ára tényleg nem egy "olcsóság" inkább "drágaságos". Idővel talán amikor elmúlik az újdonság varázsa talán lejjebb is megy az ára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Meteoreso
2015.01.13. 11:34
Nem kell feltétlenül windows os tábla hozzá.
A Shelden android fut mégis tudja futtatni a windowsos játékokat mert a directx 12 API benne van. Ahhoz tökéletes lenne ez a cucc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szedah
2015.01.13. 16:30
Hm. Szerintem dron irányításra pl kiváló.

pdx6: definiáld a "normális játék"-ot.
Ez például nem az? http://store.steampowered.com/app/1520/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!