iPon Hírek

ZTE: Bemutatkozott a Grand X3 és az Avid Plus

Dátum | 2016. 01. 08.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A ZTE sem újdonságok nélkül érkezett a Las Vegasi elektronikai kiállításra. A vállalat egyebek mellett két új okostelefonról is lerántotta a leplet a CES-en. Az Avid Plus egy belépőszintű konstrukció lett, a Grand X3 pedig az alsó-középkategória peremén egyensúlyozik.
ZTE Grand X3 Elsőként ismerkedjünk meg a Grand széria legfrissebb tagjával. A Grand X3 egy 5,5 hüvelykes megjelenítőt foglal keretbe, ami IPS technológiával, és még éppen megfelelő, 1280 x 720 képpontos felbontással dolgozik. A képminősége átlagosnak ígérkezik, a betekintési szögei jók lesznek, a fényereje pedig az erős napsütést is képes lesz ellensúlyozni, ha a szükség úgy hozza. Az okostelefonban egy Qualcomm Snapdragon 212 besorolású központi chip fedezhető fel, ami 1,3 GHz-es frekvencián üzemelő Cortex-A7 processzormagok kvartettjét foglalja magában egy Adreno 304 IGP-vel karöltve. A készülék rendszermemóriáját figyelembe véve nem lehet ok panaszra, ugyanis 2 GB-tal szolgál, ami a mindennapos használat során biztosan nem fog szűk keresztmetszetet jelenteni. A Grand X3 16 GB-os tárkapacitással várja, hogy munkába állhasson, és ha ez valakinek nem volna elég, akkor még mindig ott a memóriakártya helye a burkolat alatt, szóval van bővítési lehetőség. A kerekded formavilágú okostelefon műanyag hátoldala matt, és kizárólag feketében lehet majd megvásárolni az eszközt.
A ZTE kettő kamerával vértezte fel a mobilt. Az előlapra egy 2 megapixeles megoldás került, ami önarcképek készítésére már nem kifejezetten alkalmas, viszont a videóhívások során bátran számíthat rá a felhasználója. A főkamerával már 8 MPixeles fotókat lehet csinálni, ha pedig videózásra kerülne a sor, akkor 720p támogatással szolgál. A hátoldalán van egy LED-es villanó, ez nagyon jól jön majd rossz fényviszonyok mellett. Az operációs rendszer szerepkörében az Android 5.1 Lollipop teszi tiszteletét, ami egy sor előre telepített programmal is el lesz látva. A kapcsolati lehetőségek tárházát a 4G LTE hálózati modem nyitja, és van még a telefonban 802.11 a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth modul és A-GPS vevő is. Érdekessége ennek a masinának, hogy már egy C-típusú USB csatlakozó felület van rajta, ami kezdetben talán még inkább fájó pont lesz, hiszen mindig Micro-USB-s átalakítókat kell majd hozzá használni, de az új szabvány térnyerésével ez értelemszerűen sokkal inkább pozitívummá válik. A készülékben egy 3080 mAh-s kapacitású akkumulátor található, ami éppen ideális választás egy ekkora okostelefonhoz, kiváló lehet az üzemideje. A ZTE Grand X3 hamarosan elérhető lesz, a karrierjét az amerikai Cricket Wireless szolgáltatónál fogja kezdeni. Mivel nem egy túlzottan izmos konstrukcióról van szó, nem meglepő, hogy az árcéduláján mindössze 130 dolláros összeg szerepel. Akik egy viszonylag nagy, de mégis olcsón beszerezhető okostelefonra vágynak, azok örömüket lelhetik ebben az újdonságban. ZTE Avid Plus Az Avid Plus néven érkező delikvensünknél már egyértelműen egy alsókategóriás okostelefonról beszélhetünk. Ez egy FWVGA, vagyis 854 x 480 képpontos felbontású megjelenítőt kapott, ami 5 colos átlójú, így a végeredmény eléggé pixelesnek ígérkezik. A bekapcsolást követően az Android 5.1 üdvözli a jövendőbeli vásárlókat, szóval legalább a szoftveres oldalon nem kell kompromisszumot kötni. A Lollipop a ZTE saját fejlesztésű felhasználói felületét kapta még, és sok hasznos extrát fog felvonultatni, amik sokoldalúvá és jól használhatóvá teszik az Avid Plust. Az okostelefon előlapjára egy 2 megapixeles kamera került, ez jó szolgálatot tehet a videócsevegések során, a főkamerája pedig egy mindössze 5 MPixeles érzékelőre épül. Öröm az ürömben, hogy legalább a LED-es segédfényről nem kell lemondani, ezáltal sötétben is érdemben munkára fogható. A letisztult formavilágú szerkezet egy finoman textúrázott hátlappal lett ellátva, ami kellemes fogást biztosít neki.
Ebben az okostelefonban egy Qualcomm MSM8909 chip fedezhető fel, ami a Snapdragon 210 szériába tartozik. Mit rejt ez a lapka? Nos, a Qualcomm itt négy 1,1 GHz-es órajelen munkálkodó Cortex-A7 processzormagot alkalmaz, amelyekhez társul egy Adreno 304 grafikus feldolgozó is. A RAM 1 GB-os méretben képviselteti magát, ami bizony hamar elfogyhat még akkor is, ha nem egy rutinos felhasználó kaparintja meg a masinát; legfeljebb 1-2 alapvető applikáció fér majd meg egymás mellett a háttérben. A tárkapacitás csak 8 GB-os, de van microSD-s bővítési lehetőség – ezzel vélhetően a felhasználók java élni is fog. A kapcsolati képességeire nem tért ki jobban a ZTE, de abban biztosak lehetünk, hogy a legalapvetőbb dolgoknak, így a Wi-Fi-nek, a Bluetooth-nak és az A-GPS vevőnek nem lesz híján, és még 4G LTE támogatással is szolgál. Ezúttal már az üzemidőt figyelembe véve sem lehet acélos produktumra számítani, mindössze egy 2300 mAh-s akkumulátor került a polikarbonát hátlap mögé. A ZTE Avid Plus a T-Mobile és a MetroPCS kínálatát fogja kezdetben erősíteni, a debütálására január 20-án kerülhet sor, ha minden a tervek szerint alakul. Ez a modell olcsóbban vásárolható meg, mint a Grand X3, de az árkülönbség eléggé csekély, ami nem ad bizakodásra okot. 115 dolláros összeg szerepel a készülék neve mellett, tehát mindössze 15 dollárral olcsóbb a társánál.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!