iPon Hírek

ZTE Flash, minden téren villám

Dátum | 2012. 08. 02.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Flash a ZTE következő csúcskategóriás dobása lesz. A megjelenésére még várni kell pár hónapot, de a készülékről minden szükséges információt megtudhattunk már most, egy kiszivárgott szolgáltatói dokumentumnak hála.

A ZTE Flash minden bizonnyal rászolgált a nevére hiszen a villámgyors lapkakészlet mellé LTE hálózati modem is kerül majd, így akkor sem kell sokáig várakoznunk a telefon felett, ha éppen a WLAN-októl hemzsegő nagyvároson kívül szeretnénk a mobilinternet használatával böngészni. A masinában a kommunikációs képességek terén egyéb érdekesség is akad, mégpedig hogy az NFC chip sem hiányzik a repertoárjából. Ezen felül természetesen lesz GPS vevője és Bluetooth (4.0) modulja is, de ezek manapság már minden mobilban jelen vannak. Az eszköz előlapját Gorilla Glass védi, mögötte egy 4,5 hüvelykes átlójú, IPS technológiát használó, 1280 x 720 (HD) képpontos felbontású megjelenítő van. Az előlapon találunk még egy 1 megapixeles kamerát is, ami ad a közvetített kép minőségére, hiszen BSI szenzort kapott, így kevésbé lesz zajos a végeredmény, ha nincs elég fény. A főkamera 12,6 MPixeles fotók készítésére ad majd lehetőséget, és ennek a munkáját már egy LED-es vaku is segíti.


A kulisszák mögött egy, a Qualcomm műhelyéből származó chipet találunk, méghozzá az MSM8960-ast. A SoC-ben a Qualcomm saját fejlesztésű Krait magjai alkotnak erős párost, a két egység legfeljebb 1,5 GHz-es órajelen üzemel, a grafikus munkáért pedig egy Adreno 225 felel. A lapka mellett 1 GB-os méretett öltött a rendszermemória, a háttértár pedig mindössze 8 GB lesz. Ez utóbbi persze bővíthető, és erre minden bizonnyal szükség is lesz, hiszen a 8 GB manapság már néhány játékkal megtölthető az Android mellett. A memóriakártyák között nem válogat a Flash, akár microSDXC-t is beletolhatunk.

A 9,6 milliméteres vastagságú gépben egy 1780 mAh-s akkumulátor teljesít szolgálatot. Erre a hardver miatt szükség is van ahhoz, hogy átvészeljen egy napot. A Google operációs rendszerei közül az Ice Cream Sandwichet (Android 4.0) üdvözölhetjük a fedélzeten. Azt nem tudni, hogy a ZTE csapata készül-e Android 4.1 (Jelly Bean) frissítéssel. A megjelenésre a Spint kínálatában október 14-én kerül sor. A telefon árával kapcsolatban egyelőre semmit sem tudhattunk meg.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. myckie2
2012.08.02. 19:29
Fogadjunk ez is több lesz mint száz ezer pénz. Sőt biztos is, hogy több lesz. Jó vetélytársa lesz a Huawei Ascend P1-nek, de azért örülnék ha a középkategóriát is erősítenék megfizethető áron.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. toronyhaz
2012.08.02. 20:57
Ha belegondolok hogy a SKATE 55-60ról indult,akkor ennek MAX 80-85ről kéne startolnia!Annyiért meg jó vétel újra!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. LavX
2012.08.02. 22:28
4 col feletti kijelzővel még mindig nem látom értelmét telefonként. Egyszerűen nem lehet elérni a bal felső sarkát egy kézzel(vagy jobb felsőt másikkal).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. 0rigami
2012.08.02. 23:50
LG O2x-em van és az undorító támogatás-politika ellenére meg vagyok elégedve vele. 4 col felett már nekem is megkérdőjeleződik a használhatóság, de azért erre váltanék szívesen!
Öcsém nézegette a kínai gyártók most startoló termékeit és hát... minden piacszereplő elkezdhet imádkozni, h ezek ne jöjjenek be a "jóárasított" készülékeikkel! Brutálisan jó vasakat tesznek (már amelyik!) a legújabb rendszerek alá, szal ha az árak is 100e alól kezdődnek majd, akkor nem lesz kérdéses a tarolás!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. NeoX
2012.08.02. 23:52
LavX: bullshit amit írtál, okostelefont dőreség 4 " alatt venni. És persze a párom 4,3"-os SKate-jén szivesebben dolgozok mint a 4 " os Galaxy S emen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. freyr
2012.08.03. 01:46
" így akkor sem kell sokáig várakoznunk a telefon felett, ha éppen a WLAN-októl hemzsegő nagyvároson kívül szeretnénk a mobilinternet használatával böngészni"
Mer' egy nagyvároson kívül olyan elterjedt az LTE, igen. Nyugaton nem tudom mi a helyzet, de kétlem hogy ott is erőltetnék "vidéken", felénk meg még a HSPA is luxus sok helyen... sőt még az EDGE lefedettség sincs 90%, max. névlegesen.

A telefon nagyon jól hangzik hardveresen majdnem teljesen, igaz a csúcskategória erős túlzás, házon belül igaz max., csak a RAM így harmadik negyedévre már lehet kevés lesz ide ettől függetlenül, illetve ha valaki, akkor a ZTE igazán megléphetné, hogy inkább beáldozza az 1 cm alatti vastagságot, cserébe belepakol egy 2800 mAh-s akkut.
Az árát szerintem sejthetjük, nettó $600 körül alakulhat. Ez nem egy jóárasított ZTE-nek tűnik, hanem egy felső kategóriásnak magas árréssel.

LavX: Ha nem éred el, kicsik a kezeid, rövidek az ujjaid. Ez van. A kivétel vagy, nem az átlag. Bár az tényleg tény, hogy lassan a telefon hardveres specifikációinak szintjét a kijelző méretéből ki lehet majd találni.
Én meg ellenkezőleg vagyok ezzel, hiányolom az 5"-os kijelzőket. Ami van az vagy régi, vagy nem győzött meg, de nagyon nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. sYs
2012.08.03. 08:09
Nekem is LG O2X-em van és egyáltalán nem találom nagynak a kijelzőjét. Még a telefon bal felső sarkát is elérem (jobb kezes vagyok), az egyik kollégának galaxy note-ja van és az az a méret, ami kezelhető számomra. Szóval én a 4.5-5" párti vagyok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. hmisi
2012.08.03. 08:42
Jót telefon lesz meg reméljük, hogy megbízható is, de azért ha jól megnézitek elégé hajaz a dizájn a Galaxy s3ra, habár lehet a Zten jobb minőségű műanyag lesz .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. HUFEUR
2012.08.03. 09:44
Az a Skate nem is ért 55-60k-nál többet, elég gyenge szerkezet volt, azért volt annyi.
Ez viszont tényleges csúcskategória, HTC One XL-hez hasonló hardverrel, ami simán 150k fölött van, de mivel ez ZTE és nem úgy áraz, mint a HTC 120k minimum várható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. thedevelop...
2012.08.03. 13:09
LavX: Egyetértek. Ezek nem telefonok, hanem elcseszett tabletPC-k.

NeoX: Rémlik még a "bunkofon" kifejezés? azok a telefonok, amik anno megkapták ezt a jelzőt, vastagok voltak ugyan, de legalább befértek az ember zsebébe. Ezek az 5"-os eszközök vékonyak, mint a penge, viszont lassan netbook táska kell majd hozzájuk, tehát véleményem szerint ugyanúgy bunkofonok, csak nem z, hanem x és y tengely mentén tágulnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. LavX
2012.08.03. 23:46
Persze el lehet érni... csak kényelmetlen és csúsztatgatni kell a tenyeredben, ami pedig nem a legstabilabb(láttam már párszor így leesni 4" felettieket) vagy két kéz kell, ami pedig eléggé lekorlátozza a telefonozás közbeni lehetőségeket. Dolgozni az más téma, de arra meg ott van a tablet vagy net/notebook. Nem utolsó sorban a best amit hallottam egy a hátsó zsebben kettétőrt hiperszupervékony SE ARC.
Van egy olyan határ, hogy telefonnak használható, mert elfér a zsebben és mindig ott lehet nálad. Na de egy 5 colos böhöm állat hogy fér el egy sima farmerben?
Tudom ha nem tetszik ne vegyem meg, de csak azért háborgok, mert kezdik elfelejteni a gyártók, hogy 4 col alattiakba is vághatnának ütős hardvert, mert nem kell mindenkinek egy féltégla a zsebébe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kmisi99
2012.08.05. 08:11
Fú na ez jó eséllyel pályázhat a kővetkező vagy következő utáni mobilom címre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. HSanyi63
2012.08.06. 13:59
Szép és ütős, de mikor ér el hozzánk?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!