iPon Hírek

ZTE: Két izmos okostelefon az MWC-re

Dátum | 2012. 02. 21.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A feltörekvő kínai gyártónak úgy látszik, hogy már nem elegendő, ha uralja az alsóbb árkategóriákat, és ezúttal két olyan versenyzővel érkezik, amik elég komoly konkurenciát jelenthetnek majd akár a nagyobb gyártók csúcstermékeinek is, feltéve, hogy az agresszív árazáson nem változtatnak a ZTE-nél, és a minőségre is kellő figyelmet fordítanak.


A két eszköz közül kezdjük a gyengébbikkel, ami N910 néven fut egyelőre. Ez a modell CDMA hálózatokon működik majd és LTE modemet, WLAN-t, GPS-t és Bluetooth-t is találunk a repertoárjában, WiFi-n a DLNA is támogatva lesz. A kijelző mérete egyelőre nem ismert, de a felbontása 800 x 480 pixeles (WVGA) lesz, a hátlapon egy 5 megapixeles kamera pihen, melyhez LED villanó is kapcsolódik, elől pedig egy Full HD videók közvetítésére is képes modul figyel. A középpontban egy 1,5 GHz-es egymagos SoC van, de erről több információt egyelőre nem árultak el, ez a készülék felső-középkategóriát erősíti majd.


A csúcskategóriát a PF200 nevű okostelefon próbálja majd meghódítani, itt egy 4 hüvelykes kijelzőt kapunk, ami qHD (960 x 540) felbontással operál. Mellette akárcsak a kistestvérben, itt is 1080p HD kamerát találunk, de ennek már 8 megapixeles a párja, és ehhez is tartozik LED-es segédfény. Adatkapcsolat terén természetesen az LTE alapfelszereltség, de van WLAN DLNA-val, GPS és Bluetooth is, továbbá MHL csatlakozó felületet is kapott a gép.

Android 4.0 teljesít majd szolgálatot mind a két készüléken, de további információkkal kapcsolatban egyelőre nem tudunk nyilatkozni, az MWC-re tervezett bemutató után okosabbak leszünk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. axe
2012.02.21. 15:02
és a "csúcskészülékről" mindent tudunk, kivéve a legfontosabbakat amit mostanában szapulnak mem cpu. Hiába a csillivilli cuccok ha nem képes meghajtani semmi a telefont. Kamionba trabant blokk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DemonDani
2012.02.21. 15:57
2 mag 1,2 GHz és 1gb ram lesz valszeg, de majd az mwc után lesz biztos, hogy honnan és mi lesz benne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Atocha
2012.02.21. 20:57
Valaki valahol nagyon elírt valamit. Más oldalakon ezt nem így adták elő. Úgy értem mindenhol mind a két készülékbe 2 magosról beszélnek: http://www.hwsw.hu/hirek/48146/zte-mimosa-x-okostelefon-android-nvidia-tegra-2.html

De nem tudom mi az igaz, csak jelzem hogy ellentétes infok keringenek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DemonDani
2012.02.22. 01:56
Atocha

biztosítalak affelől hogy a hwsw nézte be, mert szerintük a pf200 a mimosa x pedig ilyet én sehol nem láttam pedig 4-5 forrásból dolgozok. van egy harmadik zte, erről holnap lesz hír elvileg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!