iPon Hírek

ZTE Nubia Z5 Mini - a mini, ami nem mini

Dátum | 2013. 07. 18.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A ZTE hazájában, Kínában leplezte le a Nubia Z5 "kistestvérét". Sokan izgalommal kattintanak majd a hírre, ebben biztosak vagyunk, és abban is, hogy végül többnyire csalódottan fejezik be az olvasást. Ezúttal sem kaptuk meg a hőn vágyott erős, de mégis kicsi mobilt, de most még csak az "igazság" közelében sem járunk. A Nubia Z5 Minivel a ZTE jóformán kifigurázza a mini jelzőt. Eredetileg a Z5, ahogy azt a neve is mutatja, 5 hüvelykes megjelenítővel került kereskedelmi forgalomba, most pedig a kistestvére egy 4,7 colos panelt kapott "Mini" címszó alatt. Az eszköz felbontása természetesen HD, így 312 PPI-s pixelsűrűséggel szembesülünk a használat közben, az IPS technológiának hála pedig a széles látószögek is garantáltak. Operációs rendszer tekintetében a ZTE mérnökeinek választása a Jelly Bean-re esett, de az egyelőre nem tiszta, hogy pontosan melyik verzióra.

A Z5 Minit 3G hálózati modemmel látták el, és nem szenvedünk hiányt más dolgokból sem: került bele 802.11 a/b/g/n szabványoknak megfelelő Wi-Fi, Bluetooth modul és GPS vevő is. A kamerák terén szépet villant a nagyra nőtt mini, hiszen mind a két egység nagyfelbontású. Előre egy 5 megapixeles került, ami így már sminktükörnek is remekül használható, nem csak a videóhívások alkalmával. Ha fotózni szeretnénk, akkor a LED villanó társaságát élvező hátlapi megoldást kell használatba venni, mely 13 MPixeles produktumot tud felmutatni. A készülék villámgyorsan reagál majd minden érintésünkre, ugyanis egy négymagos Qualcomm Snapdragon S4 Pro teljesít benne szolgálatot. Vélhetően az APQ8064-ről beszélhetünk, ami 1,5-1,7 GHz-es Krait magokat dolgoztat az Adreno 320-as grafikus processzor mellett. A rendszernek ezen felül 2 Gbájtnyi memóriával kell gazdálkodnia, aminek a beosztását minden bizonnyal gond nélkül meg is tudja oldani. A tulajdonosoknak pedig 16 GB áll rendelkezésükre, amiből több mint 10 szabadon felhasználható - és ha ez nem lenne elég, még mindig ott a microSD kártyahely. Mindezt egy 2300 mAh-s telep látja el energiával, ami szintén tiszteletet parancsoló, még a méretéhez képest is. Gyengédebb bánásmóddal több napig is bírni fogja a gép, ám minden bizonnyal, ha sokat maceráljuk, ez is megadja magát egy nap alatt. A ZTE Nubia Z5 Mini ára mindezek ellenére nem veszélyes: kb. 1900 kínai jüant kérnek el érte, ami átszámolva 310 dolláros vételárnak felel meg. A színeit tekintve inkább a világosabb árnyalatok kedvelőit fogják megcélozni - lesz sárga, kék és rózsaszín az egyszerű fekete mellett. Először a kínai szolgáltatók fogják felkarolni, a jövőben viszont remélhetőleg más területeket is meg fog hódítani, erről azonban egyelőre nem esett szó.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. HUFEUR
2013.07.18. 18:11
Jó, de ennyi pénzért akkor már Nexus 4, aminek ráadásul a belseje is full ugyanez, de szoftveresen ég és föld a különbség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim HUFEU...
2013.07.18. 19:04
Nexus 4?
No microSD, no thanks.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Cannapeace
2013.07.18. 20:00
Ha majd egyszer arra vetemednék hogy ilyen nagy tégla telefonom legyen istenbiza előveszem a 2110i a sufniból és a nyakamba akasztom kihúzott antennával vagy inkább az associate 2000-et hogy mindenki lássa milyen nagy!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!