iPon Hírek

ZTE: Porondon a V870

Dátum | 2017. 06. 14.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A ZTE új középkategóriás okostelefonnal rukkolt elő, ami az egyébként is igazán népes V-szériát fogja tovább gyarapítani. A friss sikervárományos megfelelő árazás mellett jól teljesíthetne, de egyelőre nagyon úgy fest, hogy drágább lehet a kelleténél. A legtöbb kínai vállalat a mobilpiacon felfelé ívelő karriert tudhat maga mögött, a ZTE szekere azonban nem igazán akar futni. A gyártó az elmúlt hónapokban is előállt néhány jó konstrukcióval, de nem tudott igazi sikermodellt kitermelni a hazai versenytársak mellett, ráadásképpen pedig még egy 1,2 milliárd dolláros pénzbüntetést is kapott az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumától, amiért megsértette az Iránnal és Észak-Koreával szembeni kereskedelmi szankciókat. De a pofonok ellenére a vállalat töretlenül próbálkozik, most például egy középkategóriás géppel állt elő.
A V870 egy olyan Full HD felbontású megjelenítőt foglal keretbe, ami 5,5 hüvelykes átlóval büszkélkedhet, szóval egészen nagyra nőtt. A bekapcsolást követően az eszközön az Android 7.0 operációs rendszer rajzolódik majd ki a felhasználók ujjai alatt. A ZTE a saját grafikus felhasználói felületét húzta a masinára kiegészítve több extra szolgáltatással és applikációval, valamint hozzáadott tartalommal, melyeknek köszönhetően rögtön egy jól használható, sokoldalú mobil üti majd az emberek tenyerét. A V870 előlapján található kamerával 8 megapixeles felvételeket lehet majd megörökíteni, szóval a videocsevegések lebonyolítását felül bőven alkalmasnak ígérkezik szelfik készítésére is. A gépezet főkamerája pedig már 16 MPixeles képérzékelőre alapoz, és egy LED-es „vaku” támogatását élvezi, így még este is lehet rá számítani. Ha videózásról van szó, 1080p támogatást biztosít a telefon.
A Snapdragon 435 mobilplatformra épül a ZTE V870. Ennek megfelelően az újdonság két klaszterre osztva nyolc darab Cortex-A53 processzormagot vonultat fel, az egyik csokorban 1,1 GHz-es frekvencián üzemelő megoldások találhatóak, a másik csoportot pedig már 1,4 GHz-re járatott feldolgozók töltik meg. Az integrált grafikus vezérlő szerepét pedig az Adreno 505 tölti be. A kínai alakulat a rendszermemóriával nem bánt szűkmarkúan, 4 GB-tal felvértezve érkezik az okostelefon, ami már mindenre elegendő lesz, akár még több játék is elfuthat egymás mellett. A háttértár 64 GB-os kapacitással szolgál, ami szintén tekintélyt parancsoló már, és ehhez jön még a bővítési lehetőség is, aminek szintén nincs híján a szerkezet. Kettő hálózati kártya kezelésére lesz felkészítve a V870, de sajnos a másodlagos SIM egy fiókon kell, hogy osztozzon a memóriakártyával. Ami pedig a kapcsolati képességeit illeti a vasnak, nos, extraként csak egy FM rádiót tudunk itt kiemelni. Van perszer 4G LTE hálózati modem, Bluetooth 4.1 modul, Wi-Fi és A-GPS vevő is, de ezek már az alapfelszereltség részei.
A ZTE új megoldása 156 x 76 x 7,8 milliméteres vonalakkal határolt; a burkolatán a fém felületek dominálnak, ennek köszönhetően. Lassan már nem extra az ujjlenyomat-olvasó, hanem sokkal inkább elvárás az okostelefonok fedélzetén, és a V870 nincs is híján ennek. A ZTE tervezői a hátlapra tették a biometrikus szenzort. A hangzás terén is jók a kilátások, ugyanis sztereóban szólal majd meg az okostelefon, és állítólag igazán nagy hangja lesz. Az akkumulátor beépített, így a cserével minden esetben célszerű lesz szervizhez fordulni. A telep lítium-polimer technológiás és 3000 mAh-s a kapacitása, így átlagos produktumra lehet képes. És van gyorstöltés támogatás is a készülék tarsolyában, melynek köszönhetően fél óra alatt 50 százalék környékére töltődhet. A ZTE V870 először a vállalat hazájában, Kínában kerül majd a boltok polcaira, és ezt követően juthat el más régiókba. A készüléknek ugyan ismert az ára, de ezt igazából érdemes fenntartással kezelni, ugyanis annyira drága, hogy aligha fog hosszú ideig ennyibe kerülni. Az átlagos, középkategóriás masináért a ZTE állítólag nagyjából 400 dollárt fog elkérni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Leeroy
2017.06.14. 20:59
Nem lesz egy speed king tehát.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!