iPon Hírek

Zuhannak a HP eladásai

Dátum | 2009. 05. 21.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Utolsó negyedéves eredményei szerint a HP még mindig nem tudta összeszedni magát; mert bár továbbra is kitartóan szállítja a gépeit, azokból mégis egyre kevesebben találnak gazdára. Az asztali gépek esetében 24, míg a laptopok esetében 13 százalékkal esett vissza a forgalmuk.

Nem teljesítettek sokkal jobban a szoftveres, képalkotó, nyomtatási és szórakoztató részlegeik sem; az összesített nettó bevételeiket tekintve jó 17%-al maradtak el az előző negyedéves teljesítményüktől, a csökkenés üteme pedig nagyjából állandósult - feltehetően a leszállított árak és/vagy a megemelkedett működési költségek miatt.


A PC-k átlagos eladási árának csökkenése természetsen nem meglepő, ez már egy jó ideje folyamatos, általános trendnek tűnik, amint arra Ezra Gottheil, a TBR elemzője is rámutatott; míg a gyártók által szállított gépek mennyisége mindössze 5%-al csökkent globálisan 2008 utolsó negyedévében, addig az eladási árak 13, az árbevételek pedig 18%-al estek vissza.

Bár persze kivételek itt is akadtak, az Apple például az eddigi legjobb negyedévét könyvelhette le nemrég egy 9%-os árbevétel-növekedés képében, miközben az árait is nagyjából szinten tudta tartani a versenytársaihoz képest.

Ami azonban a HP-t illeti, becsléseik - vagy reményeik...? - szerint a harmadik negyedévük már kiegyensúlyozottabb lesz, mivel már csak két százalékos árbevétel-csökkenést valószínűsítenek maguknak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. metamorf
2009.05.21. 17:10
VISSZA A HIRHEZ

Talán a supporthoz és a garanciához kellene jobban hozzá állni, no és a kellékanyagok árait megfelezni.
A "spórolós" lézereknél kb 10-15 forint az A4 lapköltsége, legolcsóbb HP toner 13e ft, 1000 lapra, és tudjuk hogy 20% fedességgel számolják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kkarika222
2009.05.21. 17:32
Csodálkoznak?

Van egy nem is olyan régi 3-4 éves Laserjet 1000-em, nagyon jó kis nyomtató!

De nincs driver vista-hoz, ami már nemtom hány éve van, hát komolyan b........ meg. Meg is érdemlik, ha rossz a support, aholy metamorf is írja, naná hogy esik az eladás!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zsolt501
2009.05.21. 17:36
Egyetértek az előttem szólóval, baromi drágák a HP kellék anyagok, és az árhoz képest nem is igazán mondható el róluk hogy többet tudnának a konkurenciánál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!