iPon Hírek

Zune HD: hivatalosan is Tegra alapokon

Dátum | 2009. 06. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Microsoft Zune névre keresztelt hordozható multimédiás lejátszójának legfrissebb változatáról, amely Zune HD néven kerülhet rövidesen forgalomba, már számos pletykát olvashattunk. A készülékről most hivatalos forrásból is érkeztek információk, így már 100%-ig biztos, hogy az újdonság az Nvidia Tegra névre keresztelt SoC megoldását alkalmazza, amely többek között HD támogatást is biztosít majd a rendszer számára.


A Zune fejlesztésével foglalkozó csapat egyik tagja, Matt Akers osztott meg néhány információt a Zune HD-vel kapcsolatban, plusz hivatalosan megerősítette azokat az értesüléseket is, amelyek korábban a Tegra SoC alkalmazásának lehetőségéről számoltak be. Elmondása szerint a Zune HD ennek köszönhetően olyan lesz, mint ha az ember egy mini laptopot tartana a kezében. Akers elmondása szerint a Tegra alkalmazásának köszönhetően jelentősen tovább bírja majd a készülék akkumulátora egyetlen töltéssel, mint a jelenlegi megoldások. A Tegra hatékony energiagazdálkodásáról, valamint a chip pontos tulajdonságairól egyik korábbi hírünkben részletesebb információk is találhatóak.

Maga a Tegra a kisméretű készülékeket HDMI porton keresztül egy Full HD megjelenítőre kötve tökéletesen képes 1080p-s tartalmak zökkenőmentes lejátszására is, ám a Zune HD esetében „csak” HD támogatás lesz jelen, azaz az eszköz maximum 720p-s videók lejátszását fogja támogatni külső megjelenítőn keresztül, ami még így is rendkívül hasznos lesz. Hatalmas előny, hogy a Tegra SoC képes lesz a flash tartalmak lejátszására és, amire az Apple iPhone esetében még mindig nincs lehetőség. A Zune HD esetében a HD Radio támogatás úttörőnek számít, ugyanis ez leszaz első készülék, amely képes lesz HD rádió adások vételére is. Emellett a rendkívül népszerű FM rádió támogatás is megmarad.


A Zune HD érkezésére idén szeptember folyamán kerülhet sor, akkor majd kiderül, hogy a két rivális gyártó megoldásai közül grafikus teljesítményével és médialejátszással kapcsolatos szolgáltatásaival melyik nyeri el jobban a felhasználók tetszését.

Zune HD akcióban az alábbi, CNet News által készített videón:

                                  

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. nagoli
2009.06.22. 18:20
VISSZA A HIRHEZ

De ha ez nem telefon akkor miért az iPhone-al hasonlítjátok össze?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!