0 0
Termékek /
(ÚJ KÖNYV-) Irodalom

Vitéz Szepesvári Béla ny. alezredes - A hazáért mindhalálig - háborús napló

A termék 2015.02.20. óta nem elérhető!

A raktárfigyelő használatához kérlek, jelentkezz be!

Leírás

Egy fiatal, hivatásos főhagnagy lebilincselő naplója a II. világháborúról és angol fogságáról, amelyet 1944. szeptembere és 1947. májusa között eltelt időszakban írt.

Egy századparancsnok naplója, aki a háború utolsó napjáig - sőt azon túl is - rendíthetetlenül harcolt a szovjet csapatok ellen, aki utolsó harcait a legendás Szent László hadosztály kötelékében, a hős ejtőernyősökkel együtt vívta meg a hadosztály angol fogságba eséséig.

Egy napló, mely hűen érzékelteti egy hivatásos tiszt avatása alkalmával "A hazáért mindhalálig" tett esküjének betartása kapcsán kifejtett fizikai, de főleg lelki vívódásait, erőfeszítéseit a kegyetlen és bonyolult háborús események alatt.

A napló röviden, tömören, eredeti szövegezéssel, a harcok alatt rajzolt vázlatokkal megvilágítva tárgyalja az eseményeket az író utólagos megjegyzéseivel.

A könyv első részében az író 11 éves katonává nevelését, majd katonatiszti hivatása elkezdésének történetét meséli el.

Közérthető, tömör nyelvezete miatt mind katonának, háborút viselt egyénnek, mind pedig a háborúra, vagy a háborúban résztvevő személy érzéseire kíváncsi egyénnek igen érdekes olvasmányt jelent.

Specifikáció

További információk

Hibajelentéshez kérlek, jelentkezz be!

Hozzászólások

Új hozzászólás