0 0
Termékek /
(ÚJ KÖNYV-) Történelem

Kedves Gyula, Ratzky Rita - Csataterek Petőfije

A termék 2015.09.25. óta nem elérhető!

A raktárfigyelő használatához kérlek, jelentkezz be!

Leírás

Dokumentumok, Petőfi-művek hadtörténeti és irodalomtörténeti-poétikai elemzésekkel

Könyvünk nem csak a költő versein, levelein és más írásos emlékein keresztül keresi az 1848-1849-es szabadságharc Petőfijét, de Ratzky Rita az irodalomtudós gondosságával irányítja a figyelmünket arra a geográfiai környezetre, amely ihletadója vagy éppen szülőhelye volt az írásnak. Vannak és lesznek, akik a kész szöveg mellett az iránt is érdeklődnek, hol és hogyan jött létre a szóban forgó műalkotás.
Erre és azokra a kérdésekre keressük Kedves Gyula hadtörténésszel a választ, hogy Petőfi Sándor egy ünnepelt zseni volt-e, aki csak jelmezként vette fel az egyenruhát, amikor példát kellett mutatni, s a harcmezőket kikerülve jól odamondogatott a tehetetlen katonai vezető apparátusnak, vagy a harcmezőn karddal a kezében is politikai meggyőződését vállaló, életét tudatosan a szabadságért való küzdelemben feláldozó honvédtiszt.
De milyen gyermeke volt szüleinek és bátyja öccsének, milyen férj, milyen barát, milyen bajtárs, milyen forradalmár és költő volt Petőfi Sándor? Sokan azt hisszük, tudjuk.
Biztosan?

Specifikáció

További információk

Hibajelentéshez kérlek, jelentkezz be!

Árgrafikon

Hozzászólások

Új hozzászólás