0 0
Termékek /
(ÚJ KÖNYV-) Társadalomtudományok

Tomka Ferenc - Halálra szántak, mégis élünk! - Egyházüldözés 1945-1990 és az ügynökkérdés

A termék 2015.02.27. óta nem elérhető!

A raktárfigyelő használatához kérlek, jelentkezz be!

Leírás

Hiánypótló, izgalmas írást vehet kezébe az olvasó, amely egyetlen kötetben, szakszerűen és olvasmányosan mutatja be a kommunista kor egyházának életét 1945-1990-ig. A könyv képet ad az egyházüldözés 1945-60 közötti időszakáról. Megrázó fejezeteket olvashatunk a kor vértanúiról, hitvallóiról, egyházának életéről. Új szempontokat nyújt az 1960-90-ig tartó rész.
Ezekről az évtizedekről az egyetemi szintű történelemkönyvek is úgy írnak, mintha a növekvő vallásszabadság időszaka lett volna. A szerző ezzel szemben bemutatja e kor híveinek, papjainak, főpapjainak szorongatott helyzetét: miközben szól az élő egyházról is. A kötet második részében kiemelt helyet kap a papi-ügynök téma, annak háttere és fogalomzavarai. Sok ma felvetett kérdésre kapunk választ. Korabeli fényképek, állam-biztonsági okiratok és titkosrendőrségi fotók teszik érdekessé a művet.
A szerző, dr. Tomka Ferenc egyetemi tanár, plébános. Végigélte a kort, mint teológiai tanár, és egyidejűleg mint kisközösségi vezető: hiteles tanúként mutatja be a "földfeletti" és a "föld-alatti" egyház életét. - Miközben a múltat szemléli, meghívja az olvasót, hogy éljen ma tiszta emberként; és legyen ily módon egy testvéri, párbeszédre épülő jövő alakítója.

Specifikáció

További információk

Hibajelentéshez kérlek, jelentkezz be!

Hozzászólások

Új hozzászólás