0 0
Termékek /
(ÚJ KÖNYV-) Számítástechnika

Joshua Bloch - Hatékony Java

A termék 2015.11.25. óta nem elérhető!

A raktárfigyelő használatához kérlek, jelentkezz be!

Leírás

Ez a könyv azoknak szól, akik szeretnék megismerni a Java™ programozási nyelv mélyebb rétegeit, hogy világosabb, kevesebb hibát tartalmazó és robusztusabb újrahasznosítható kódot írhassanak. A Hatékony Java második kiadása hetvennyolc alapvető programozási szabályt ír le. Ezek működő, a gyakorlatban kiválóan bevált megoldások, melyek segítségével bátran szembenézhetünk a nap mint nap felmerülő programozási kihívásokkal.

A jelen kiadás a klasszikus Jolt díjas munka átdolgozása, mely naprakész módon mutatja be az első kiadás óta megjelent Java SE 5 és Java SE 6 új lehetőségeit is. Bloch újfajta tervezési mintákat és nyelvi megoldásokat mutat be: az általános típusoktól kezdve a felsorolásokon és az annotációkon át egészen az automatikus ki- és becsomagolásig sokféle témát érint. A könyv fejezetei szakaszokból állnak, melyek rövid, önálló gondolatmenet formájában mutatnak be egy-egy hasznos tanácsot. Eközben kisebb kódrészleteken keresztül ízelítőt kapunk a Java platform kifinomult lehetőségeiből. Az egyes tételekhez tartozó tömör leírások és magyarázatok világosan bemutatják, egy-egy helyzetben milyen megoldásokkal érdemes próbálkozni és milyenekkel nem.

Külön említést érdemelnek a következő témakörök:

- Az általános típusok, a felsorolások, az annotációk, az automatikus ki- és becsomagolás, a for-each ciklus, a varargs, a párhuzamosító segédprogramok és sok más téma új tárgyalása.
- A klasszikus programozási technikák és ajánlott módszerek frissített változatainak bemutatása – köztük az objektumok, osztályok, programkönyvtárak, metódusok és a szerializálás témái is sorra kerülnek.
- Hogyan kerülhetjük el a gyakorta félreértett nyelvi finomságokból eredő csapdákat.
- Magán a nyelven kívül szó esik a gyakran használt programkönyvtárakról is (java.lang, java.util, és érintőlegesen a java.util.concurrent és a java.io).

Tömören fogalmazva: a Hatékony Java második kiadása azokat a gyakorlatban leginkább használható programozási fogásokat mutatja be, melyek nélkülözhetetlenek a hatékony, jól megtervezett programok írásához.

Specifikáció

További információk

Hibajelentéshez kérlek, jelentkezz be!

Árgrafikon

Ajánlott termékek

2 750 Ft helyett 2 200 Ft

2 376 Ft helyett 1 901 Ft

2 555 Ft helyett 2 044 Ft

Hozzászólások

Új hozzászólás