0 0
Termékek /
(ÚJ KÖNYV-) Utazás

Márai Sándor - Istenek nyomában

A termék 2015.05.22. óta nem elérhető!

A raktárfigyelő használatához kérlek, jelentkezz be!

Leírás

„A táj, melyre ez út vezetett, eltűnt emberek és eltűnt istenek lábnyomait mutatta. A régi jegyzeteket olvasva megcsap a bűvölet, mely útközben minden lépésem igazította. Félálomban utaztam, térkép nélkül. Délelőtt egy régi istent csodáltam meg, délután egy amerikai nőt, este egy kis sakált, Jeruzsálemben a szálloda előtt, holdfényben, az útkeresztezésnél. Oly várakozással utaztam, mint aki holtak és elevenek szövetsége elé megy, s tudja, hogy mindenhol bizalmasan fogadják, mert fogékony az emberi és az isteni iránt, mely útközben eléje tárul. Talán csak így érdemes utazni” – emlékezik vissza Márai Sándor 1926-os közel-keleti útjára. Libanonban, Szíriában, Egyiptomban, Palesztinában, a készülődő zsidó államban ember és táj a több ezer éves történelem méltósága és a sokszínű jelen egyaránt elbűvöli. És ami a legérdekesebb: a különböző kultúrák és vallások találkozási pontjain mintha előre látna azokat a feszültségeket, amelyeket mi is megtapasztalunk.”

A két világháború közötti időszakban egy nemzedék kelt útra. Németh László San Remóba, majd Romániába, Cs. Szabó László "Kárpát kebelében" kalandozott, Illyés Gyula Oroszországot fedezte föl, Márai Sándor pedig elindult az Istenek nyomában.

A hajdani "riporter" aki végighaladt ezen a varázslatos úton, elsősorban élményeket gyűjtött, kötetének is ezt az alcímet adta: Útirajz.

Specifikáció

További információk

Hibajelentéshez kérlek, jelentkezz be!

Hozzászólások

Új hozzászólás