0 0
Termékek /
(ÚJ KÖNYV-) Számítástechnika

Linux Hibaelhárító + CD

A termék 2015.09.29. óta nem elérhető!

A raktárfigyelő használatához kérlek, jelentkezz be!

Leírás

Könyvünk a linuxos rendszergazdák alapvető feladataihoz, a beállítások elvégzéséhez és a váratlan hibák kiküszöböléséhez szeretne segítséget nyújtani. Nagyjából a könyv fele foglalkozik a beállításokkal, a másik fele a karbantartásról szól. A hibakeresés (vagy ahogy Unix-körökben hívják, a "tűzoltás";) a rendszerüzemeltetés legfontosabb területe. Az ismertetésre kerülő hibakereső módszerek elsajátításával és a példák átböngészésével túljárhatunk a Linuxban megbúvó kisördög eszén.

Rövid tartalom:
Az 1. fejezet, a könyvben található jelzések mellett, a rendszer indulásával és futásával kapcsolatos alapvető tudnivalókat, valamint a maggal végzett munkai néhány segédeszközének, például a rendszernaplónak a használatát ismerteti!
A 2. fejezet (Hálózati beállítások) a hálózat tökéletes beállításában lehet segítségünkre.
A 3. fejezet (NFS, NIS és rdist) az adatok hálózaton történő továbbításával foglalkozik. A tárgyalt témák között találjuk az NFS-t (ez a Network File System, azaz a hálózati fájlrendszer rövidítése), a NIS-t, amely egy viszonylag egyszerű hálózati adatbázisrendszer, valamint az rdist-et.
A 4. fejezet (MS-Windows és AppleTalk hálózatok; Web Proxy kiszolgálók) a Linux és más operációs rendszerek, például a Windows vagy a MacOS közti adatcseréről szól.
Az 5. fejezet (Nyomtatás) a rendszer - és a rendszergazda - szemszögéből elemzi a nyomtatási feladatokat, a Unix és a Linux nyomtatási folyamatának működését, a nyomtató által fogadott formátumtól kezdve a továbbítandó adatokat feldolgozó szűrőkig.
A 6. fejezetből (Telepítés forráskódból) a Unix programok hagyományos, forráskódból történő telepítését sajátíthatjuk el.
A 7. fejezet (A rendszermag frissítése) teljes egészében az új Linux rendszermag és az ahhoz tartozó modulok telepítéséről szól.
A 8. fejezet (Biztonsági másolatok és a rendszer helyreállítása) mindenki kedvenc témájával, a katasztrófaelhárítással foglalkozik. A könyvhöz mellékelt CD-ROM-ról történő rendszerindításhoz is találunk tanácsokat.
A 9. fejezetben (Felhasználói környezetek) az új felhasználói fiókok létrehozását ismertetjük.

Specifikáció

További információk

Hibajelentéshez kérlek, jelentkezz be!

Árgrafikon

Ajánlott termékek

24 470 Ft helyett 23 305 Ft

1 251 Ft helyett 1 191 Ft

51 783 Ft helyett 49 317 Ft

Hozzászólások

Új hozzászólás