0 0
Termékek /

Lars Svensson, Killian Mullarney, Dan Zetterström - Madárhatározó

A termék 2014.07.30. óta nem elérhető!

A raktárfigyelő használatához kérlek, jelentkezz be!

Leírás

A Madárhatározó a Magyarországon, Európában, Észak-Afrikában és a Közel-Kelet nagy részén megfigyelhető madárfajok átfogó kézikönyve. Kezdő és tapasztalt madármegfigyelők számára egyaránt alapműnek számít.A második, átdolgozott kiadás ötvenegynéhány új fajjal bővült. Figyelembe veszi a legújabb kutatási eredményeket, nagyobb helyet szentel egyebek közt a viharmadaraknak, a ragadozó madaraknak, a különféle sirályoknak, galamboknak, baglyoknak, rigóféléknek, énekesmadaraknak és gébicseknek.• Pontosan 928 különböző faj és számos alfaj szerepel benne áttekinthető rendszerezésben, ebből 800 részletesen. Mindez annyit jelent, hogy a határozóban a világ minden tizedik madárfajáról szó esik.
• A precízen szerkesztett szövegek leírják az egyes fajok testméretét, élőhelyét, elterjedését, határozóbélyegeit, alfajait és hangját.
• A mintegy 200 oktató képoldal több mint 3500, először ebben a kötetben megjelenő, szép madárfestménnyel mutatja be, hogy nemétől, korától, elterjedésétől és az évszaktól függően miképpen változik egy-egy faj külseje. A fajtaábrázolásokon kívül az illusztrációk a madarakat jellegzetes környezetükben is megjelenítik.
• A képtáblákon a madarak fontos jellegzetességeit kiemelő nyilak és képaláírások segítik a könnyebb eligazodást.
• Az elterjedési térképek tájékoztatnak a költő- és telelőterületekről, valamint a vonulási útvonalakról is.A Madárhatározót, melyet három elismert, világjáró ornitológus írt és illusztrált, a világ egyik legjobb kézikönyvének tartják. A madarak iránt érdeklődők ugyanolyan elmaradhatatlan kelléke, mint a távcső.

Specifikáció

További információk

Hibajelentéshez kérlek, jelentkezz be!

Árgrafikon

Hozzászólások

Új hozzászólás