0 0
Termékek /
(ÚJ KÖNYV-) Szórakoztató irodalom

Bátyi Zoltán - Marinko avagy a halál zsoldosa

A termék 2015.10.07. óta nem elérhető!

A raktárfigyelő használatához kérlek, jelentkezz be!

Leírás

"Miért éppen erről akarsz könyvet írni? Nem félsz, hogy a már szabadlábon lévő gyilkosok bosszút állnak? - kérdezték barátaim, ismerőseim. És én láttam tekintetükben az őszinte aggodalmat, de láttam a kíváncsiságot is. Azt, hogy tudni szeretnék, mégis milyen ember valójában az a Magda Marinko, aki az 1990-es évek elején gátlástalanul gyilkolt a szerbiai Vajdaságban, Szabadkán és Palicson, aki ölt Kecskeméten, Orosházán, és akinek a nevéhez kötik a szegedi Z. Nagy cukrászcsalád legyilkolását is - bár ezért soha nem ítélték el.
És azt mondtam, nem félek. Pontosabban erősebb bennem a szándék a félelemnél arra, hogy megpróbáljam kideríteni az igazságot, legendáktól, álhírektől mentesen, csak a bizonyítható tényekre alapozva leírjam, hogyan, miért történhetett meg ez a borzalmas gyilkosságsorozat.
Mert Marinko és társainak délvidéki, dél-magyarországi vérengzése a kegyetlenség története, a bűnök felidézése pedig nem perverz nosztalgia, hanem lehetőség arra, hogy - tanulva az eseményekből - ezekhez hasonló gaztettek ne ismétlődhessenek meg soha." (a Szerző)

20 évvel ezelőtt indult el egy olyan gyilkosságsorozat, aminek a szálai Magda Marinkohoz vezettek. A könyv ezeket a gyilkosságokat és ezek közegét mutatja be, Marinko vallomása és a korabeli főszereplőkkel (rendőr, nyomozó, ügyvéd) készült interjúk, valamint korábban fel nem használt, a nyilvánosság előtt eddig ismeretlen dokumentumok alapján. Lebilincselő és egyben tanulságos olvasmány ez a bűnügyi dokumentum-riportkönyv.

Specifikáció

További információk

Hibajelentéshez kérlek, jelentkezz be!

Hozzászólások

Új hozzászólás