0 0
Termékek /
(ÚJ KÖNYV-) Történelem

Minamizuka Shingo - Rózsa Sándor - Betyár vagy bandita?

A termék 2015.06.05. óta nem elérhető!

A raktárfigyelő használatához kérlek, jelentkezz be!

Leírás

Aki szereti a népszerű, de tudományos alaposságú történelmi tárgyú műveket, biztosan élvezettel fogja végig olvasni Minamizuka Shingo, a jeles japán "hungarológus" könyvét.
A kitűnő történész, a Tokiói Egyetem professzora évtizedek óta a magyar kultúra, a magyar történelem tolmácsolója, közvetítője és kutatója Japánban. Jelen műve, amely az angol kiadás alapján kerül a magyar olvasóközönség elé, a magyar történelem egyik sajátos fejezetéről, egyik legizgalmasabb figurájáról, Rózsa Sándorról, a betyárról, a "szociális banditáról" mond újat és eredetit. Rózsa Sándor, "a betyár" meghatározó szerepet játszott a 19. század végén felerősödött magyarországi agrárszocialista mozgalom történeti előkészítésében. A század végére kiteljesedett mozgalom jobb munkafeltételeket és földreformot követelt a parasztság számára. A "társadalmi bandita" fogalmának elméleti kifejtéséből kiindulva a szerző a 19. századi magyar agrártársadalom részletes, alapos történeti elemzését nyújtja művében.
A magyar történelem e sokat vitatott, de annál kevésbé feltárt alakja nemcsak a sajátos hazai betyárok "tipikus" megtestesítőjeként áll előttünk, hanem a jelenség európai összevetésben is hozzáférhetővé válik.

Minamizuka Shingo 1942-ben született Japánban. A Hosei University professzora, valamint a Chiba University emeritus professzora. 1972 óta foglalkozik magyar történelemmel, mindenekelőtt a magyar paraszti társadalommal, a betyárok történetével, az 1890-es évek agrárszocialista mozgalmaival, illetve a harmincas–negyvenes évek népi mozgalmával

Specifikáció

További információk

Hibajelentéshez kérlek, jelentkezz be!

Árgrafikon

Hozzászólások

Új hozzászólás