0 0
Termékek /
(ÚJ KÖNYV-) Társadalomtudományok

Ranschburg Jenő - Szülők könyve - Életmű VIII.

A termék 2015.11.20. óta nem elérhető!

A raktárfigyelő használatához kérlek, jelentkezz be!

Leírás

Az életmű sorozat utolsó, VIII. kötete változatlan kiadásban, és az Életmű sorozat borítójával jelenik meg.

Nevelési hibát kétféle okból követhet el a szülő: saját jellemhibájából adódóan, vagy egyszerűen tudatlanságból azért, mert téves vagy hiányos információkkal rendelkezik arról, hogyan kell megoldania a nevelési problémákat, melyek a családi élet elkerülhetetlen kísérői.

A felhalmozott tapasztalatok, és kutatási eredmények összefoglalásával azonban lehetőséget adunk és kell is adnunk a szülőnek ahhoz, hogy elsajátítsa mindazt, amit a gyermeknevelés nehéz és felelősségteljes munkájához feltétlenül tudnia kell. Miért gondoljuk, hogy az a biológiai érettség, amely a szülővé válás nélkülözhetetlen előfeltétele, nyomban gyermeknevelésre is alkalmassá teszi az embert?

A gyermek viselkedésében minden kétséget kizáróan ott van a környezet hatása: a felnőttek, mindenekelőtt a szülők világképe, életfelfogása, nevelési módszerei, melyek a kívánt vagy éppen azzal ellentétes irányban , de mindenképpen formálják, alakítják a személyiséget.

"Nem Messiás-é minden újszülött?" - kérdi Madách Az ember tragédiájában - "Fénylő csillag, mely feltűnt a családban."

E könyvvel segítséget szeretnék nyújtani ahhoz, hogy a sok, szeretettel és reménységgel várt újszülöttből - mely feltűnt a családban egészséges, becsületes és harmonikus ember váljék.

Specifikáció

További információk

Hibajelentéshez kérlek, jelentkezz be!

Hozzászólások

Új hozzászólás